Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Learning from … Los Angeles

Door Paul Robbrecht
Vrijdag
20.02 1987
20:30

Los Angeles biedt nooit het beeld van een stad (urban), maar beschikt over een rijk patrimonium aan belangrijke residenties ontworpen door architekten als Greene and Greene, Irbing Gill, Frank Lloyd Wright, Richard Neutra, Schindler, Charles Moore, Frank Gehry. In dit opzicht is L.A. een echt openluchtmuseum van de Amerikaanse woningarchitektuur van de 20ste eeuw.

The Los Angeles Story / The Las Vegas Story

Los Angeles is de Amerikaanse stad bij uitstek die katalogeerbaar is als Suburban. Dit houdt in dat de stad is uitgebouwd in een nauwelijks te overzien konglomeraat van buitenwijken. Los Angeles biedt nooit het beeld van een stad (urban), maar beschikt over een rijk patrimonium aan belangrijke residenties ontworpen door architekten als Greene and Greene, Irbing Gill, Frank Lloyd Wright, Richard Neutra, Schindler, Charles Moore, Frank Gehry. In dit opzicht is L.A. een echt openluchtmuseum van de Amerikaanse woningarchitektuur van de 20ste eeuw.
Richard Neutra

Paul Robbrecht
is architect (sinds 1974), Werkt samen met Hilde Daem, Wim Cuyvers en Christian Kiekens. Hij is docent in architektuurkritiek in de Koninklijke Akademie te Gent; en in interieur-design in het Hoger Architektuurinstituut te Gent.