Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Laura Muyldermans

Facade?
Donderdag
27.05
20:00
Brugge

 

Met de steun van:

In het kader van de start van de Triënnale Brugge 2021, met als thema TraumA, spreekt de architect Laura Muyldermans over hoe togetherness in deze context kan gelezen worden.

Julie Guiches

Triënnale Brugge pakt uit voor de derde editie uit met het thema TraumA en duikt hiermee in de ‘uncanny’ geschiedenis en realiteit van Brugge. Historische lagen worden blootgelegd, vergeten of verborgen verhaallijnen besproken. Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom en trauma, tussen paradijs en hel. Het speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op het ‘unheimliche’ dat er ondergronds aanwezig is. TraumA balanceert tussen het aanwezige en het verborgene, tussen privé en publiek, tussen droom en nachtmerrie. Laura Muyldermans, een jonge architect uit Brussel, die experimenteert met ruimte en balanceert op de dunne lijn tussen architectuur en hedendaagse kunst, exploreert wat togetherness in deze context kan betekenen. Of is het nu net het NIET samen zijn?