Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

Werkjaar 2022

Engagement
Maandag
31.01

Met de steun van:

Werkjaar 2022 staat voor de deur! Vooraleer het nieuwe programma uit de doeken te doen, verdwijnen we even voor een winterpauze.Archipel richt in 2022 de blik vooral op Gent. De eerste Architectuurprijs Gent leverde heel wat op: boeiende projecten, prangende thema’s, belangrijke agendapunten, verhitte discussies, maatschappelijke opgaves … Heel wat stof om er een werkjaar van te maken. We blikken terug op een rijke oogst aan projecten met een oog op de toekomst. Het engagement naar het samen stad maken straalt van deze projecten uit. ENGAGEMENT!

We bereiden volop de website van werkjaar 2022 voor. In oktober organiseerden we, samen met Team Stadsbouwmeester Gent, voor de eerste maal de Architectuurprijs Gent. Er waren 126 kwalitatieve inzendingen. Het was bijzonder moeilijk dit aantal terug te brengen tot 20 laureaten. Tijdens de vele boeiende discussies binnen het nieuw opgerichte Architectuurplatform Gent, de vakjury en de publieksjury kwamen heel wat relevante thema’s boven drijven. Werkjaar 2022 vertrekt van Engagement in Gent en haalt deze boeiende thema’s aan binnen lezingen, gesprekken, debatten, uitstappen, e.d.m.

We lanceerden tevens een nieuw webplatform architectuur.gent, met de bedoeling om een interactief digitale architectuurkaart Gent in het leven te roepen. We starten met de 20 laureaten van de architectuurprijs, maar deze zal blijven groeien.

Olmo Peeters Architectuurprijs Gent


Olmo Peeters Architectuurprijs Gent

De website gaat even in winterslaapmodus, terwijl wij achter de schermen het programma en de website volop vormgeven. We houden tevens de coronamaatregelen in de gaten en hopen dat 2022 een bruisend jaar mag worden met intense ontmoetingen na onze events.

Wij gaan alvast het engagement aan!

Het Archipelteam wenst jullie een intieme kerstsfeer en een sprankelende overgang naar 2022!

Tot binnenkort.