Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Axel Ghyssaert 1-2 / 2

Bezoek woning + film 'Science Fiction'

Brugge

De indrukwekkende woning (1968) van architect Axel Ghyssaert functioneerde begin 2002 als uniek decor voor de jeugdfilm ‘Science Fiction’ van regisseur Dany Deprez die veel succes oogstte met zijn magisch-realistisch filmdebuut ‘De bal’.

Varia Filmvoorstelling "Occupation des sols" van Marie-Françoise Plissart + Fietstocht

Brugge

De fietstocht brengt je naar een aantal hedendaagse ingrepen aan of dichtbij de Brugse vesten en gaat daarna op zoek naar opmerkelijke gebouwen en woningen in Sint Andries en Sint Michiels met een hedendaagse en/of modernistische invalshoek.

Axel Ghyssaert

Axel Ghyssaert (°1933) is een Belgisch architect.

Reeds als kind was Axel Ghyssaert met tekenen en schilderen bezig. Toen hij zijn diploma van architect op zak had, nam zijn carrière een ongekende vaart. Een huis in de natuur bouwen om het erin te laten verdwijnen was zijn bedoeling. Met de bouw van zijn eigen woning slaagde hij hierin.

Na een lange, gedreven loopbaan als architect, schildert Ghyssaert nu stukken natuur steeds vertrekkend uit zijn glazen spiegelstructuren. De spiegels worden optische beeldenvangers van de natuur. Licht speelt hierbij een dirigerende rol.