Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Paul Deroose 1-3 / 3

Bezoek woningen De Geyter + tuinen Paul Deroose

Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke, Marke, Aalbeke, Tiegem, Waregem

Bezoek aan woningen van architect Arthur De Geyter en landschapsarchitekt Paul De Roose in Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke, Marke, Aalbeke, Tiegem en Waregem.

Lezing Recente tuinen

Herberg 'Gasthof Den Engel', Gits

Lezing door tuinarchitect Paul Deroose over recent werk.

Lezing Tuinarchitectuur

Herberg 'Gasthof Den Engel', Gits

Lezing over tuinarchitectuur door tuinarchitect Paul Deroose

Paul Deroose

Paul Deroose (°Menen, 3 juli 1945) is een Belgisch tuin- en landschapsarchitect.

Deroose studeerde landschaps- en tuinarchitectuur aan het Hoger Rijksinstituut voor Tuinbouw in Vilvoorde (graduaat in 1966) en architectuur, stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur aan de Architectenschool van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen (diploma tuinkunst in 1970 en architectuur in 1971). Hij deed ervaring op tijdens zijn stages in Kopenhagen bij architect Ole Nørgaard (1965), het Bureau voor Streekplanning van Groot-Kopenhagen (1969), professor Jørgen Bo (1970) en architect Jørgen Vesterholt (1971).

In november 1971 stichtte hij zijn ontwerpbureau voor tuin- en landschapsarchitectuur. Sindsdien heeft hij een groot aantal ontwerpen gemaakt en uitgevoerd. Vele daarvan zijn architectuurontwerpen, waarbij het er hem om te doen is de natuurlijke omgeving van een plek tot zijn recht te doen komen. Hij behoort tot de kleine groep landschapsarchitecten die de zienswijze hebben doen ingang vinden dat een groene aanleg even goed nood heeft aan een sturend concept en een architectuur als dat dit voor een gebouw nodig is.

Hij heeft talrijke tuinen en parken aangelegd, waarbij hij zich gaandeweg ook specialiseerde in de aanleg of restauratie van formele, historische tuinen.