Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: URA 1-3 / 3

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Lezing Tussenstand

Budafabriek, Kortrijk

URA onderzoekt universele oervormen om die op een hedendaagse manier te vertalen naar een precieze identiteit in een specifieke context. Het universele ligt in het heel specifieke.

Bezoek Busrit door Zuid West-Vlaanderen

De acht bouwwerken van het dagprogramma variëren in typologie – van hotel over bedrijfsgebouw tot dorpshuis of cultureel centrum – en de busrit brengt ons naar plekken waarvoor we zelf niet zo gauw speciaal een omweg zouden maken.

URA

URA is gevestigd in Brussel ‘UR’, de naam van de eerste stad, ondersteunt een manier van werken. URA wordt geleid door twee partners, Yves Malysse en Kiki Verbeeck.
 
Yves Malisse (°1973) studeerde architectuur aan Sint-Lucas, Gent. Malisse werkte voor Robert Winkel, MVRDV, Bart Clement en Jo Crepain. Hij is gasthoogleraar aan de TU Delft (2006-2007) en de Academie voor Bouwkunst, Rotterdam (2008-2009).

Kiki Verbeck (°1974) studeerde architectuur aan Sint-Lucas Gent en Architectural Wetenschappen aan de KU Leuven. Verbeck werkte voor uapS, OMA, LABFAC, Bernard & Georges Baines. Ze is gasthoogleraar aan Sint-Lucas Gent (2006) en momenteel docent aan de KU Leuven (2010 -…).