Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: De Vylder Vinck Taillieu 1-4 / 4

Varia Symposium-dag Wonen op drift

KASK, School of Arts, Gent

Archipel houdt ervan om bruggen te bouwen naar andere domeinen van de maatschappij. Archipel waagt zich op nieuw terrein. In samenwerking met de Belgisch-Nederlandse Stichting Psychoanalyse en Cultuur, opgericht in 1990, onderzoeken we de link naar architectuur.

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Tentoonstelling Mondelinge archivering /03/2017

Design museum Gent, Gent

Archipel droomt al een tijdje van mondelinge archivering in de vorm van interviews met architecten. Zij vond een bondgenoot in Studio Fragile, geleid door Carl Bourgeois. Studenten gewapend met passie, enthousiasme en ondernemingszin gingen aan de slag met camera en microfoon.

Debat Rot-Ellen-Berg van DVVT

Concertgebouw, Brugge

Traagheid van het ontwerpen in de woning Rotelenberg van de hand van De Vylder Vynck Taillieu architecten. De bouwheren Ellen Meurez en Piet Bodyn brengen hun verhaal aan de hand van citaten uit hun boek en ervaringen doorheen het gehele proces.

De Vylder Vinck Taillieu

Jan De Vylder vormt samen met Inge Vinck en Jo Taillieu het bureau ‘architecten de vylder vinck taillieu’. Ze zijn bekend voor hun poëtische, intuïtieve aanpak en de liefde voor het tekenen. Beperkingen en condities zien ze als een bron van inspiratie. Carte blanche voelen ze eerder als oncomfortabel aan. Vandaag werken ze aan een ontwerp voor een bushalte in het Oostenrijkse Krumbach en aan een volledige verbouwing van het dienstencentrum van Ledeberg.