Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Tom Thys 1-3 / 3

Lezing Metamorfose: transformaties / bewerkingen in Brugge

Concertgebouw (kamermuziekzaal), Brugge

Architectuur en Muziek! Nu er in Brugge op cultureel vlak een frisse en sprankelende wind waait, hopen wij dat doorheen de bouwkunst van deze zeven voorbeelden, ook de architecturale perceptie van de Bruggeling wordt geprikkeld.

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Lezing over eigen werk

JOC Minus One Rabot, Gent

Tom Thys gaat op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe strategieën binnen projecten van uiteenlopende aard en omvang; van tentoonstellingen tot publieke gebouwen, van huisvestingsprojecten tot masterplannen. Ook ontwerpend onderzoek binnen zijn onderwijsopdracht aan de KU Leuven leidde tot een boeiende tentoonstelling ‘Breuckland. De voorstad’.

Tom Thys

Tom Thys werkte bij De Smet-Vermeulen Architecten en Peter Kint Architecten. In 2003 richtte hij samen met Adinda Van Geystelen een eigen bureau op. Sinds 2015 associeert hij zich met Jan Vermeulen, die na zijn studies aan TU Delft naar Londen trok om er te werken bij David Chipperfield Architects en Sergison Bates Architects. Na tien jaar in Engeland keerde Jan in 2012 terug naar het vasteland. Beide architecten slaan nu de handen in elkaar. Door het samenbrengen van beide bureaus in één ontwerpteam wordt een unieke expertise voorgelegd: de internationale expertise van Studio Jan Vermeulen vult de jarenlange ervaring aan die Tom Thys heeft opgebouwd in Vlaanderen. Sinds 1997 is Tom Thys verbonden aan het Departement Architectuur van de KU-Leuven. Daar leidde hij als gastdocent samen met Ward Verbakel enkele afstudeerateliers. Over dit onderzoek werd onder meer de tentoonstelling ‘Breuckland, de voorstad’ (i.s.m. VAI) en het boek ‘Breuckland, Design interventions for a post-crisis Brooklyn’ gepresenteerd. Vanuit zijn expertise uit de praktijk verleende Tom zijn medewerking en advies aan diverse onderzoeken en beleidsnota’s met betrekking tot scholenbouw & collectief wonen.