Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Luigi Caccia Dominioni 1-1 / 1

Lezing door Elli Mosayebi (CH)

Auditorium D, Gent

In de maand mei trekt Archipel naar Noord-Italië, meer bepaald naar Milaan en Ticino. In het kader van deze reis nodigen we Elli Mosayebi uit, een Zwitserse architecte, die het werk van de Italiaanse modernist Dominioni in detail bestudeerde.

Luigi Caccia Dominioni

Luigi Caccia Dominioni (°Milano, 7 december 1913) is een Italiaans architect.

Hij liep school in het Leo XIII jezuïeten-instituut in Milaan. In 1931 trad hij toe tot de faculteit Bouwkunde van de Polytechnische Universiteit van Milaan. Hij studeerde af in 1936 en behaalde de beroepskwalificatie in Venetië. In 1936, met zijn broers Livio en Pier Giacomo Castiglioni, opende hij een architectenbureau. Hij had militaire dienst van 1939 tot 1943, maar weigert toe te treden tot de Sociale Republiek van Salo en moeten zijn toevlucht nemen in Zwitserland.

In 1945 hervatte hij zijn werk als architect, eerst met collega Castiglioni, vervolgens, vanaf 1946, met zijn eigen professionele studio, in gezelschap van de markies Porro en Brizzi. In 1947 startte hij met het maken van (Azucena) meubelen en design objecten met de architect Ignazio Gardella. Hij werkte vooral aan gebouwen in Milaan en de provincie. Hij verhuisde naar Monaco in 1975, waar hij de Parc Saint Roman wolkenkrabber realiseerde.