Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: V+ 1-3 / 3

Reis Langs Waalse wegen /05/2019

Na de succesvolle escapades ‘Wild West’ en ‘Far East’ in Vlaanderen in mei en november 2017, zet Archipel in 2019 de queeste naar kwaliteitsvolle architectuur in eigen land voort in Wallonië. Tussen de Henegouwse restanten van terrils en wafelijzerpolitiek ontdekken we verwonderlijke projecten in Mouscron, Tournai, Hornu, Mons en La Louvière.

Lezing Over eigen werk door Thierry Decuypere en Jörn Aram Bihain

Museum van Deinze en de Leiestreek, Deinze

In het kader van de reis naar Wallonië geeft Vers plus de bien être een lezing over eigen werk. Het geëngageerde Brussels bureau werd in 1998 opgericht door Jörn Bihain en Thierry Decuypere.

Lezing Robbrecht en Daem, Dierendonckblancke en MDW/V+

Site VRT & RTBF, Brussel

Zowel de VRT als de RTBF bouwen. In de toekomst zullen ze elk in een apart omroepgebouw zetelen, en dit zij aan zij op dezelfde site aan de Reyerslaan te Brussel. Archipel brengt beide ontwerpteams samen en kijkt in hoeverre zij mekaar kunnen aanvullen en sublimeren. Hoe de Reyerssite een deel van het Belgisch ‘imago’ naar de wereld toe zal kunnen uitstralen.

V+

Thierry Decuypere (°Brussel, 9 juni 1973) is gediplomeerd in 1996 aan het Hoger Instituut voor Architectuur Victor Horta, Brussel. Hij werkte drie jaar met Olivier Bastin, bureau l’Escaut in Brussel. Hij is assistent aan de ULB – Faculteit Bouwkunde in Cambre-Horta Brussel sinds 2003.

Jörn Aram Bihain (°Brussel, 5 januari 1973) is gediplomeerd in 1996 van de Architectuur Hogeschool Sint Lucas in Brussel, hij werkte samen met Wolfgang Tschapeller en Henke und Schreihek in Wien, Oostenrijk. Hij is assistent bij ISA Saint-Luc Liège sinds 2007.