Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Kunlé Adeyemi 1-2 / 2

Lezing Liquid City 6 - MFS III, Minne Floating School

Concertgebouw - Concertzaal, Brugge

De Nigeriaanse architect is internationaal bekend om zijn sociaal-ecologische projecten op het Afrikaanse vasteland.
De Triënnale wordt afgesloten in de grote zaal van het Concertgebouw waar Kunlé Adeyemi over zijn werk spreekt.

Bezoek Rondleiding “De Vloeibare Stad”

Brugge

Op sleeptouw in een rondleiding doorheen de binnenstad om de installaties van de Triënnale met een ervaren gids te ontdekken.

Kunlé Adeyemi

Kunlé Adeyemi (°Kaduna, Nigeria, 7 april 1976) is een architect, stedenbouwkundige en onderzoeker.

Adeyemi is oprichter en directeur van NLÉ, een architectuur-, ontwerp- en stedenbouwkundige praktijk, gevestigd in Amsterdam. Adeyemi studeerde aan de Universiteit van Lagos in Nigeria en de Princeton University in New Jersey, Verenigde Staten. Voordat hij zijn eigen kantoor in Nederland begon, werkte hij bijna een decennium op Office for Metropolitan Architecture (OMA).

Adekunle Adeyemi werd geboren en getogen in het noorden van Nigeria, en studeerde en startte zijn vroege carrière in Lagos. Zijn vader was een modernistische architect en richtte in de jaren zeventig een van de eerste inheemse architectenbureaus op in Noord-Nigeria.

Adeyemi studeerde architectuur aan de Universiteit van Lagos in Nigeria; In 2005 ontving Adeyemi een post-professionele opleiding aan de Princeton University School of Architecture in New Jersey. Op die universiteit onderzocht Adeyemi samen met Peter Eisenman de snelle verstedelijking en de rol van markteconomieën in de ontwikkeling van steden in het Zuiden, met de nadruk op Lagos.