Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Claus & Kaan 1-4 / 4

Reis Van baksteen-expressionisme tot Ishigami’s ontastbaarheid NTB

UITGESTELD

Duitsland,

Een bezoek aan Hamburg is een wandeling door de bouwgeschiedenis van de laatste anderhalve eeuw. Hier heeft weinig architectuur die ouder is de stormen overleefd; brand, epidemieën, economische revoluties, oorlog… Maar haar bevolking krabbelde altijd opnieuw overeind, paste de stad aan naar de nieuwe realiteit.

Lezing KMSKA: twee werelden binnen één gebouw

Theaterzaal Ledeberg, Gent

Het Nederlandse architectenbureau KAAN verbouwt het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. We luisteren naar een lezing over eigen werk.

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Lezing over eigen werk

Crematorium de Heimolen, Sint-Niklaas

De begraafplaats Heimolen in Sint-Niklaas bewijst dat neutraliteit ook onthutsend kan zijn. De twee gebouwen – het ontvangstgebouw en het crematorium, onderling verbonden door het landschap – dragen de stempel van de architectuurtaal die de ontwerpers gedurende zowat twintig jaar ontwikkelen.

Claus & Kaan

Claus en Kaan Architecten was een Nederlands architectenbureau, opgericht in 1987 en ontbonden op 1 januari 2014 door Felix Claus en Kees Kaan.

Felix Claus (°Arnhem, 1956) in en Kees Kaan (°Breda, 1961) studeerde beiden af aan de Technische Universiteit Delft in 1987.

In 2008 voltooide Claus en Kaan een crematorium in de Belgische stad Sint-Niklaas. Catherine Slessor, redacteur van de Architectural Review noemde het ‘een krachtige verklaring, roepen tijdloosheid, Elementality en een verbinding met de natuur’.