Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Schenk Hattori 1-1 / 1

Lezing Bezoek expo met voorafgaande lezing

de Singel - Muziekstudio, Antwerpen

Twee jonge architectenbureaus die werken vanuit Vlaanderen en Japan onderzoeken het onuitgesprokene in de kruisbestuiving tussen beide culturen: Sugiberry (Meaning) en Schenk Hattori (Translations).

De lezing is in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut.

Schenk Hattori

Schenk Hattori is een Belgisch-Japans architectenbureau, actief is in Antwerpen en Tokyo, opgericht in 2014 door Steven Schenk en Daisuke Hattori.

Steven Schenk studeerde architectuur aan de Universiteit Antwerpen (BE) en aan de Accademia di Architettura in Mendrisio (CH). Voor de oprichting van zijn eigen atelier heeft hij bij verschillende architectenbureaus gewerkt, waaronder Christian Kieckens Architecten in Brussel (BE) en Miller & Maranta Architekten in Basel (CH). Hij was ook assistent ontwerpen aan de ETH in Zürich (CH).

Daisuke Hattori studeerde aan de Keio Universiteit in Kanagawa (JP) en aan de Accademia di Architettura in Mendrisio (CH). Hij heeft voor verschillende architectenbureaus gewerkt in Denemarken, Japan, Frankrijk en Zwitserland waaronder voor Éric Lapierre Experience in Parijs (FR).