Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Marcio Kogan 1-3 / 3

Lezing Tropisch Modernisme

De Centrale, Gent

Het werk wordt gekenmerkt door adembenemende detaillering van een hedendaagse architectuurtaal, op het klimaat toegespitste oriëntaties, circulaties en ruimtebelevingen, overgoten met een subtiele finesse en respect voor traditionele, Braziliaanse materialen en objecten.

Reis Architectuur in São Paulo, Brasilia, Rio De Janeiro /04/2010

São Paulo, Brasilia, Rio De Janeiro...

“Sob uma tal luz a arquitetura nascerá.” (Onder zo’n licht wordt architectuur geboren.)
Le Corbusier 1936.

Varia infoavond

De Biekorf, Brugge

Deze reis wordt een ontdekkingstocht. In het spoor van Pedro Álvares Cabral doen wij een poging om het architecturale geheim van dit continent te ontsluieren.

Marcio Kogan

Marcio Kogan, een Braziliaans filmmaker en architect en oprichter van de studio MK27 zoals het werd omgedoopt in 2001 (oorspronkelijk opgericht in 1980), wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse architecten van Brazilië.

studio MK27
Ontvanger van meer dan 50 nationale en internationale prijzen, de studio is een samenwerkingsverband waarbij elk van de 20 architecten neemt gelijk deel in elke fase van het project, en wier werk industrieel ontwerp, afgezien van elementen van de cinematografie en de traditionele architectuur. het resultaat is een zeer persoonlijk client-architect relatie met een intense aandacht voor detail waarbij elke designer functioneert als een vakman.