Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Rudy Ricciotti 1-3 / 3

Reis Fietsend op zoek naar het Parijs van Le Corbusier /05/2015

Paris

Joséphine Baker was in de Parijse avant-garde “très hot” omwille van haar dans gekleed in 16 bananen. Hemingway noemde haar “the most sensational woman anyone ever saw”. Adolf Loos tekende voor haar een unbuild “Huis van Roosmalen”. Joséphine en architectuur. Maar Josephine Baker en Le Corbusier? Wij zoeken een antwoord.

Reis twee stedenbouwkundige visies /10/2014

Le Havre & Nantes

Ontdek twee totaal verschillende stedenbouwkundige ontwikkelingen: een modernistische aanpak in Le Havre tegenover een hedendaagse aanpak in Nantes. Onderweg bekijken we nog enkele interessante projecten in Rouen, Saint-Nazaire en Parijs.

Lezing Ultra HogeSterkteBeton

Diamant Brussels - Conference & Business Centre, Brussel

Ricciotti realiseert magistrale technologische en architecturale hoogstandjes op vlak van betontoepassingen. UHSB laat architecten toe om extreem slanke ontwerpen te realiseren, en speciale vormen met minimale betonsecties, hetgeen leidt tot spectaculaire betonarchitectuur.

Rudy Ricciotti

Rudy Ricciotti (°Kouba, 22 augustus 1952) is een Franse architect.

Hij werd geboren in Kouba, Algerije van Italiaanse afkomst en verhuisde naar Frankrijk op driejarige leeftijd. Hij studeerde voor ingenieur in Zwitserland en hij studeerde af aan de École Nationale Supérieure d’Architecture de Marseille in 1980.

Hij verafschuwt minimalisme. Hij ondersteunt de “demuseumificering van nusea.” Hij leidt een kleine uitgeverij, Al Dante, die fotografie, essays over architectuur, en poëzie, waaronder een Franse vertaling van John Ashbery publiceert.

Hij woont in Cassis en heeft een bureau in Bandol.