Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Denis Dujardin 1-3 / 3

Lezing Lieven Dejaeghere en Denis Dujardin

Kortrijk Weide | Depart, Kortrijk

Rond de Kortrijk Creativity Week zoomen we op Kortrijks talent in. Het podium wordt gegeven aan architect Lieven Dejaeghere en landschapsarchitect Denis Dujardin.

Lezing Neo-naturalisme

JOC Minus One Rabot, Gent

Het “nieuwe” of her-opkomende naturalisme in de landschapsarchitectuur dramatiseert het terugverlangen van de mens naar het vermeende paradijs, met bijvoorbeeld de High-Line in New York, en het werk van Piet Oudolf als zodanig als perfecte exponent daarvan.

Lezing Theater van de geruststelling

Project Zebrastraat, Gent

Het landschap is een slagveld van belangen. Elkeen projecteert er zijn eigen intenties of verlangens op.

Denis Dujardin

Denis Dujardin is een Vlaamse landschapsarchitect en stedenbouwkundige. Hij ontwerpt verschillende settingen in een waaier van diverse scenografische contexten.

Hij doceert “Paysage” en “Lieux d’expressions” aan de UCL, faculteit Bouwkunde in de stad Tournai. Hij is gastprofessor in de departementen Architectuur en Stedenbouw in verschillende scholen en universiteiten in België en de buurlanden. Zijn kenmerk is de focus op de haalbaarheid, de vanzelfsprekendheid en de onzichtbaarheid van het project. Zijn werk heeft vaak het idee van theatraal de handeling van de interventie te verdoezelen . Hij schrijft essays over kunst, meer specifiek op de schilderkunst. Hij is de auteur van ongeveer 200 tuinen in België en het buitenland.