Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Sergison Bates 1-3 / 3

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Lezing ... as found

VLM-Zaal, Brugge

Sergison Bates levert een architectuur waarin constructie en reflectie over het zijn, herinneren en ervaren hand in hand gaan. In de eerste plaats zijn Jonathan Sergison en Stephen Bates bezorgd om het hier en nu, om het werkelijke en het alledaagse… as found.

Reis London, Cambridge & Walsall /09/2007

London, Cambridge & Walsall

Ergens mid jaren ’90 ontstaat in Londen een discussiegroep van jonge architecten en kunstenaars: Adam Caruso, Tony Fretton, Jonathan Wolf, David Adjaye, Jonathan Sergison, Brad Lochore, Stephen Bates, Mark Pimlott, Juan Salgado & Irene Scalbert. Bij gebrek aan eigen werk, besluiten ze hun gemeenschappelijke ideëen uit te werken en te publiceren in een aantal essays.

Sergison Bates

Sinds de oprichting van de praktijk in 1996, hebben Sergison Bates architecten een reputatie verdiend als een van de toonaangevende architectonische de Britse praktijken, met succes bezig met alle dimensies van architectuur en stedenbouw in plaats van zich te richten op smalle specialismen.

Jonathan Sergison
Afgestudeerd aan de Architectural Association in 1989 en verwierf professionele ervaring in het werken voor David Chipperfield en Tony Fretton vóór oprichting Sergison Bates architecten in 1996.

Stephen Bates
Afgestudeerd aan de Royal College of Art in 1989 en verwierf professionele ervaring in Londen en Barcelona voorafgaand aan de oprichting van Sergison Bates architecten.