Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Bart Lens 1-3 / 3

Bezoek Archipelfilm: poëzie van de alledaagsheid.

Concertgebouw, Brugge

Het Concertgebouw Brugge wordt een open huis. In 2002 opende het Brugse Concertgebouw de deuren. De architecturale parel van Robbrecht & Daem architecten evolueerde snel tot een bruisende ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, artiesten en de bedrijfswereld uit binnen- en buitenland. 15 jaar later, meer precies vanaf september 2017, geeft het Concertgebouw nu ook overdag zijn geheimen prijs.

Lezing Size doesn't matter

Kloosterkapel van de Zusters Paulinen, Kortrijk

Het werk van studio lens°ass architecten getuigt gelijktijdig van een sterk conceptuele benadering en van een beheersing van de gekozen materialen. Het “alledaagse” wordt verheven door een doorgedreven omgang met materie, met detail, met ruimtelijkheid, waarbij de grenzen duidelijk afgetast worden. Het wordt een lezing met grote verhalen over kleine en intense projecten.

Lezing Versmeltende disciplines

VLM-zaal, Gent

Daar waar de internationale trends met wortels in de vorige eeuw zijn gericht op een optimale expressie van de huid, bepaalt Lens een andere verhouding tot de omringende werkelijkheid.

Bart Lens

Bart Lens (°1959) starte 13 jaar na zijn afstuderen en dus na jarenlange ervaringen in andere architectenbureaus zijn eigen architectenbreau Lens°Ass in 1995.

Er zit een verfrissende sfeer in zijn oeuvre, die verder gaat dan een spectaculair vormvocabularium. Daar waar de internationale trends met wortels in de vorige eeuw zijn gericht op een optimale expressie van de huid, bepaalt Lens een andere verhouding tot de omringende werkelijkheid.