Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: B-architecten 1-2 / 2

Lezing 'De Grote Post' in Oostende

CC De Grote Post (voormalig PTT gebouw van Gaston Eysselinck), Oostende

Lezing naar aanleiding van de opening van het cultureel centrum ‘de Grote Post’ in Oostende. Om van het gebouw een bruisend cultuurhuis te maken, realiseert B-Architecten op de binnenplaats van het gebouw een publieke ruimte: een openluchttheater.

Lezing Pragmatische materialiteit

Beursschouwburg, Brussel

Hoewel de start van het bureau nog vers in iedereens geheugen is gegrift, kan deze jonge Antwerpse architectuurpraktijk reeds een mooie monografie op haar curriculum neerschrijven. Een nieuwe betekenis toekennen aan minder voor de hand liggende materialen zoals zandzakken en goud staan op de agenda.

B-architecten

Het door Evert Crols, Dirk Engelen en Sven Grooten in 1997 opgerichte collectief B-architecten maakte al snel naam met projecten waarin een zekere pragmatische ruwheid gelijkenissen opriep met artistieke installaties, dirty realism en straatcultuur.

De onorthodoxe toepassing van industriële prefabmaterialen, de atypische herschikking van volumes en de ruimtelijke flexibiliteit zijn kenmerkend voor de B-architectuur. Ze pasten deze principes toe op winkels, kantoren, villa’s, groepswoningbouw en scenografieën, in Brecht, Antwerpen, Parijs en Tokio.