Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Pascal François 1-2 / 2

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Lezing Lezing over eigen werk

't Leerhuys, Brugge

Pascal François componeert. Hij schuift met vlakken en volumes, reduceert ze totdat de essentie van materiaal en ruimte overblijft. Elke ontwerpopgave is een onderzoek naar de inzet van het complete spectrum aan architectonische middelen.

Pascal François

Pascal François (°April 1966) is een Belgisch architect en runt het architectenbureau Pascal François Architects in Aalst.

Hij voltooide zijn architectuurstudies aan het Hoger Instituut voor Architectuur Sint-Lucas te Gent in 1989. Pascal François begon zijn carrière in het architectenbureau van Achiel Hutsebaut, Christian Kieckens en Hans & Linus Meier (Sion, Zwitserland) om in 1994 zijn bureau in Aalst te starten. Hij werkt sinds 1996 als assistent aan de KU Leuven, Sint Lucas architectuur.

In het perfectionisme van Pascal François gaat de eenvoud van de vormen samen met een buitengewone aandacht voor het detail. De enscenering van licht en ruimte begint met de behandeling van de verschillende vlakken van de gekozen materialen. In deze architectuur, die men als rationeel zou kunnen bestempelen, speelt het licht een beslissende rol.
.