Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Francisco Mangado 1-3 / 3

Reis hedendaagse architectuur /2008

Porto, Braga, Coimbra...

De metro in Porto, Casa da Musica, het voetbalstadion in Braga, Alvaro Siza & Eduardo Souto de Moura, de Portugese zon, Christina Branco Vino Verde of Vintage Port. Mansilla & Tuñón in Leon, Patxi Mangado in Santiago de Compostella, el camino peregrino, de Spaanse zon, olà, una Cava, un Cerveza, por favor.

Lezing over eigen werk

Magdalenazaal, Brugge

Mangado verdedigt een geest van creatief onderzoek los van “a-priori credo’s” of conventies, in een naakte confrontatie met het ontwerpprobleem, dat hij vergelijkt met de kunst van het stierenvechten.

Reis Nueva simplicidad: deel 2 /04/2004

Madrid, Pamplona, Bilbao...,

In het laatste decennium heeft een brede golf van architectuurvernieuwing Spanje overspoeld. We kwamen er onder de indruk van het kwalitatieve werk van een nieuwe generatie architecten die over gans Spanje aan het werk is.

Francisco Mangado

Francisco “Patxi” Beloqui Mangado (°Estella, 1957) is een Spaanse architect met bureau in Pamplona.

Mangado studeerde af als architect aan de School voor Architectuur van de Universiteit van Navarra, en werkt er als docent sinds 1982. Hij is ook gastdocent aan de Graduate School of Design aan de Harvard University. Was Eero Saarinen Visiting Professor of Architecture aan de School of Architecture van de Yale University en is momenteel docent Projecten in de Master of Architectural Design aan de School of Architecture van de Universiteit van Navarra.