Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Govaert & Vanhoutte 1-5 / 5

Reis Langs Vlaamse wegen #1 /05/2017

West & Oost-Vlaanderen +West- Vlaams-Brabant,

Dit voorjaar gaan we weer op reis, niet naar een exotische bestemming zoals Chandigarh of Naoshima, maar naar het Vlaamse hinterland waar de namen van de gehuchten vaag bekend klinken en het spoor van de wielertoeristen de baan leidt.

Bezoek Busrit door Zuid West-Vlaanderen

De acht bouwwerken van het dagprogramma variëren in typologie – van hotel over bedrijfsgebouw tot dorpshuis of cultureel centrum – en de busrit brengt ons naar plekken waarvoor we zelf niet zo gauw speciaal een omweg zouden maken.

Film Filmavond

Delta Light, Wevelgem

Flatlife (Juryprijs voor Kortfilm – Festival de Cannes 2004) van Jonas Geirnaert
Playtime (1967) van Jaques Tati

Lezing over eigen werk

't Leerhuys, Brugge

De architectonische verschijning ligt meestal dicht bij de oorspronkelijke vastgelegde inhoud en oogt abstract. Het is net deze grens die de architecten Govaert & Vanhoutte aantrekt en willen toepassen in hun opdrachten.

Varia jubileumfeest

Fort Napoleon, Oostende

Op 4 juni 2000 was het precies 20 jaar geleden dat de architectuur-vereniging archipel werd gesticht.
Tijd voor een terugblik dus.

Govaert & Vanhoutte

Govaert Vanhoutte is een Belgisch architectenbureau in Brugge opgericht in 1989.

Benny Govaert (°Brugge, 1962) studeerde Architectuur aan het Hoger Architectuur Instituut van de Stad Gent (1985) en behaalde een licentie in de Stedebouw en de Ruimtelijke Ordening aan de KUL te Leuven (1986)

Damiaan Vanhoutte (°Kortrijk, 1963) studeerde Architectuur aan het Hoger Architectuur Instituut St.-Lucas te Gent (1986) en beeldhouwen aan het St.-Lucas Instituut te Gent (1983-1985)
(o.l.v. Prof. Viktor Temmerman )

Ze trachten die abstractie, het overstijging te bereiken in hun ontwerpen, immer startend vanuit een functionele analyse van het programma en de omgeving, samen met een artistieke visie, om te kunnen resulteren in een authentiek concept dat steeds gelinkt blijft aan inhoud & plaats.