Archipel

Beleef architectuur!

Architectenburo's: Sou Fujimoto 1-3 / 3

Reis Een avontuurlijke budgetreis voor architectuurliefhebbers /2019

Japan

Grijp deze kans om met andere architectuurliefhebbers rugzak-gewijs de Japanse architectuur, kunst en cultuur te leren kennen. Deze originele, chronologische route start in de eeuwenoude stad Kyoto, voert je langs de kunsteilanden op weg naar de metropool Tokyo.

Reis Centre Pompidou Metz | Japan-ness & Japanorama /12/2017

Centre Pompidou, Metz - Frankrijk

Het Centre Pompidou in Metz is dit najaar ondergedompeld in een Japanse atmosfeer met twee tentoonstellingen: de architectuur-expo’JAPAN-NESS’ maakt een boog van 1945 tot nu en de kunst expo ‘JAPANORAMA’zet Japanse hedendaagse kunst na 1970 in de kijker.

Lezing Formless Form

Auditorium Oehoe, E1, Gent

Zijn architecturale ontwerpen onderzoeken nieuwe vormen en ruimten die tussen natuur en artificialiteit bestaan. Zijn zoektocht is in constante evolutie en leidt tot vernieuwende concepten.

Sou Fujimoto

Sou Fujimoto (°Hokkaido, 藤本 壮介, 1971) is een Japans architect.

Fujimoto studeerde hij af aan de Universiteit van Tokyo in 1994, hij richte zijn eigen bureau op in 2000. Fujimoto is bekend om fragiele lichte structuren en doorlaatbaar omhulsels, hij ontwierp verschillende woningen en werd in 2013 geselecteerd voor het ontwerp van het tijdelijke Serpentine Gallery paviljoen in Londen.