Archipel

Beleef architectuur!

Landen: Noorwegen 1-5 / 5

Lezing door Tarald Lundevall

Auditorium Oehoe, E1, Gent

Snøhetta is een van de weinige Noorse architectenbureaus die ook internationaal succes oogsten. De samensmelting van architectuur en landschap vormt het centrale punt in hun conceptuele aanpak. Het beste voorbeeld daarvan is hun ontwerp voor de Opera van Oslo.

Reis Stockholm & Oslo /05/2009

In Oslo worden we geleid langs een imponerende reeks werken van Arne Korsmo en Sverre Fehn. In Stockholm bekijken we meesterwerken van Asplund, Lewerentz en Celsing, in Uppsala onverwacht een Aalto. We ontdekken ook recenter werk van Snohetta, Kristin Jarmund, Jensen & Skodvin, Jarmund & Vigsnaes en Henning Larsen.

Lezing door Gilbert Decouvreur

De Biekorf, Brugge

Gilbert Decouvreur is een van de regelmatig terugkerende gastsprekers bij Archipel. Als docent en architectuurhistoricus weet hij niet alleen studenten te boeien en te motiveren in de Kunsthumaniora Sint-Lucas te Gent, maar ook het Archipelpubliek.

Lezing Lost in Nature

Sint Lucas - departement Architectuur, Gent

‘Lost in Nature’ is de essentie van hun architecturale ontwerpmethodiek. Ze integreren hun architectuur op zodanige wijze in het landschap dat de omsloten ruimte haast samensmelt met de omgeving.

Lezing door Raf De Saeger

't Leerhuys, Brugge

Christian Norberg-Schulz (Oslo) is een monument in de architectuurtheorie en de wetenschappelijke benadering van architectuur. De aandacht voor de theoretische ontwikkeling toetst norberg-Schulz permanent met de geschiedenis van de architectuur.