Archipel

Beleef architectuur!

Landen: Portugal 1-10 / 10

Lezing Filipe Magalhães en Ana Luisa Soares aan het woord

XXL van Kortrijk Xpo, Kortrijk

Fala Atelier is een enthousiast jong bureau uit Portugal dat op een bijzonder creatieve manier kleine en niet evidente ruimtes transformeert tot sprankelende wooneenheden.

Lezing Manuel Aires Mateus over eigen werk

Budafabriek, Kortrijk

De gebroeders Aires Mateus zijn van mening dat een architecturaal project de vastberadenheid van een idee moet drukken, gebruikmakend van grenzen en ruimte om geschiedenis te schrijven, kijkend naar de toekomst.

Lezing over eigen werk

Katho Campus, Kortrijk

Een wandeling doorheen het oeuvre van Souto de Moura ontplooit een soort meditatie en zelfreflectie over het beroep, het vak, de discipline. Een bijna autistische queeste naar perfectie.

Reis hedendaagse architectuur /2008

Porto, Braga, Coimbra...

De metro in Porto, Casa da Musica, het voetbalstadion in Braga, Alvaro Siza & Eduardo Souto de Moura, de Portugese zon, Christina Branco Vino Verde of Vintage Port. Mansilla & Tuñón in Leon, Patxi Mangado in Santiago de Compostella, el camino peregrino, de Spaanse zon, olà, una Cava, un Cerveza, por favor.

Lezing over eigen werk

Magdalenazaal, Sint-Andries Brugge

De invloed van de Portugese architect Eduardo Souto de Moura is van onschatbare waarde voor de hedendaagse Europese architectuur. Eduardo Souto de Moura geniet vandaag grote internationale erkenning.

Lezing eigen werk + inleiding Marc Dubois

Sobinco, Zulte

Marc Dubois over bedrijfsgebouwencultuur en Carhillo da Graça over recent werk

Varia met video van Paul Vandenberghe

't Leerhuys, Brugge

Herbeleef de architecturale ervaringen van een reis naar de ‘vreemde magie van het evidente’ via de één en een half uur durende film.

Reis De vreemde magie van het evidente /05/1999

Lisboa, Aveiro, Porto...

Hoe fascinerend het historische Portugal ook is, de reis zal zich in de eerste plaats toespitsen op een selectie van actuele architectuur in de regio tussen Lissabon en Porto, met uiteraard het oeuvre van Alvaro Siza als rode draad.

Bezoek 'Alvaro Siza en de architectuur in Portugal' + 'Mario Botta collection' + 'Vrij gedacht in ijzer'

Gent

Bezoek aan 3 belangrijke architectuurtentoonstellingen te Gent.