Archipel

Beleef architectuur!

Landen: België 1-10 / 222

Lezing Bezoek expo met voorafgaande lezing

de Singel - Muziekstudio, Antwerpen

Twee jonge architectenbureaus die werken vanuit Vlaanderen en Japan onderzoeken het onuitgesprokene in de kruisbestuiving tussen beide culturen: Sugiberry (Meaning) en Schenk Hattori (Translations).

De lezing is in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut.

Lezing Figuurlijk denken door Dirk Somers

GEWIJZIGDE LOCATIE en DATUM

Cinema Lumière, Brugge

Bovenbouw maakt relevante gebouwen die de juiste dingen vertellen over de stad. Bovenbouw maakt zo architectuur die zichzelf is, wars van het krampachtig verlangen avant-garde te zijn. Het werk van Bovenbouw is gebaseerd op de spanning tussen denken en doen, tussen het heden en het verleden, en tussen het exotische en het alledaagse.

Lezing Ruimtelijkheid

Loods, Gent

Twee architectenbureaus, Graux & Baeyens en Tim Rogge, presenteren hun werk binnen de reeks Jonge Architecten aan het woord. Hoewel beiden hun eigen verhaal schrijven, zetten ze in op een sterke dialoog met de context en met de randvoorwaarden en vertonen een bijzondere affiniteit met materialen en texturen.

De lezing is volzet!
Inschrijven kan enkel nog op de reservelijst.

Lezing Coulissen

Theaterzaal Ledeberg, Gent (Ledeberg)

Sarah Poot maakt alledaagse architectuur, waarin we thuiskomen. Rationeel maar ook onbevangen. Concepten en verwijzingen bevinden zich tussen de lijnen, zijn niet compulsief.
Gewijzigde locatie door coronamaatregelen.

Lezing De rol van architectuurwedstrijden

Prinsenzaal, Het Rustpunt, Gent

Architectuurwedstrijden hebben sinds de eeuwwisseling een belangrijke impuls gegeven aan de publieke bouwcultuur en de zin voor ambitieus experiment verhoogd. Deze lezing onderzoekt de manier waarop wedstrijdprojecten met een tussenkomst in belangrijk erfgoed niet alleen een eigen interpretatie van een opgave aanreiken, maar soms ook van het betreffende erfgoed.

De lezing is VOLZET
Inschrijven kan enkel nog op de reservelijst.

Bezoek Projectbezoeken rond de as Vilvoorde–Mechelen

Op locatie

Bureau Omgeving vult onuitgesproken eigenzinnig in en gaat op zoek naar de geheime (onuitgesproken) boodschappen die zij graag in hun projecten stoppen: een betekenislaag die niet door de opdrachtgever gevraagd werd, maar die op basis van het metier waardevol geacht wordt om te integreren.

Lezing More Home, More Garden

Auditorium Quetelet, Gent

Woorden door An Fonteyne (noA architecten), Caroline Voet (Voet en De Brabandere), (Mechthild Stuhlmacher (Stuhlmacher Korteknie architecten (NL)), Tania Vandenbussche en Els Claessens (ECTV architecten) en Tinne Verwerft (M U R M U U R architecten)

Lezing Over eigen werk door Filip Dujardin

Auditorium Quetelet, Gent

Filip Dujardin speelt met de grenzen tussen fotografie, architectuurfotografie, architectuur en architectuurfictie. Hij omschrijft het zelf als ‘een multimediale exploratie van het wezen van de architectuur’, waarbij hij de pixel door baksteen vervangt.

Lezing Lieven Dejaeghere en Denis Dujardin

Kortrijk Weide | Depart, Kortrijk

Rond de Kortrijk Creativity Week zoomen we op Kortrijks talent in. Het podium wordt gegeven aan architect Lieven Dejaeghere en landschapsarchitect Denis Dujardin.

Lezing Presentatie van jonge architectenbureaus

Dok Gent, Gent

Een podium voor jong talent binnen het Festival van de Architectuur. Acht jonge bureaus tonen op een wervelende manier hun visie en ideeën aan een breed architectuurminnend publiek. De locatie DOK sluit de week nadien zijn deuren. Een unieke laatste kans.