Archipel

Beleef architectuur!

Landen: België 1-10 / 215

Lezing Over eigen werk door Filip Dujardin

Auditorium Quetelet, Gent

Filip Dujardin speelt met de grenzen tussen fotografie, architectuurfotografie, architectuur en architectuurfictie. Hij omschrijft het zelf als ‘een multimediale exploratie van het wezen van de architectuur’, waarbij hij de pixel door baksteen vervangt.

Lezing Lieven Dejaeghere en Denis Dujardin

Kortrijk Weide | Depart, Kortrijk

Rond de Kortrijk Creativity Week zoomen we op Kortrijks talent in. Het podium wordt gegeven aan architect Lieven Dejaeghere en landschapsarchitect Denis Dujardin.

Lezing Presentatie van jonge architectenbureaus

Dok Gent, Gent

Een podium voor jong talent binnen het Festival van de Architectuur. Acht jonge bureaus tonen op een wervelende manier hun visie en ideeën aan een breed architectuurminnend publiek. De locatie DOK sluit de week nadien zijn deuren. Een unieke laatste kans.

Tentoonstelling Verbind de stad! /09/2019

Belgacomtoren - 10de verd., Gent

Om bruggen tussen academisch onderzoek en praktijk te bouwen, wil de stadsbouwmeester (ontwerpend) onderzoek stimuleren en onder de aandacht brengen en ontwerpkrachten uitdagen om te innoveren op maatschappelijk relevante thema’s. Daarom neemt hij het initiatief om tijdens het F/a een tentoonstelling te maken met sterk studentenwerk waarin Gent het werkveld vormt.

Lezing Op zoek naar buitenruimte

Casalis-site, Kortrijk

Landschapsarchitecten Studio Basta nemen ons mee op sleeptouw doorheen het West-Vlaamse landschap op zoek naar ongedwongen, natuurlijke ingrepen in het landschap.

Lezing Over eigen werk door Philippe Viérin (noA architecten)

KANAL – Centre Pompidou, Brussel

De internationaal gewonnen wedstrijd KANAL- Centre Pompidou Brut te Brussel vormt de aanleiding om een lezing te organiseren over het recente werk van noA architecten. Een lezing op locatie!

Lezing Jonge Architecten aan het woord #5

Jeugdontmoetingscentrum, Lichtervelde

We trekken naar Lichtervelde om twee jonge architectenbureaus, Raamwerk en m u r m u u r, aan het woord te laten.

Reis Langs Waalse wegen /05/2019

Na de succesvolle escapades ‘Wild West’ en ‘Far East’ in Vlaanderen in mei en november 2017, zet Archipel in 2019 de queeste naar kwaliteitsvolle architectuur in eigen land voort in Wallonië. Tussen de Henegouwse restanten van terrils en wafelijzerpolitiek ontdekken we verwonderlijke projecten in Mouscron, Tournai, Hornu, Mons en La Louvière.

Bezoek Gent bouwt aan een toekomst

Gent,

Archipel organiseert een fietstocht in het noorden van Gent onder begeleiding van de Gentse stadsbouwmeester Peter Vanden Abeele.

Lezing Over eigen werk door Thierry Decuypere en Jörn Aram Bihain

Museum van Deinze en de Leiestreek, Deinze

In het kader van de reis naar Wallonië geeft Vers plus de bien être een lezing over eigen werk. Het geëngageerde Brussels bureau werd in 1998 opgericht door Jörn Bihain en Thierry Decuypere.