Archipel

Beleef architectuur!

Landen: Frankrijk 1-10 / 28

Lezing De kracht van stedelijk landschap

Online-lezing

Michel Desvigne is een geograaf en botanicus die op grote schaal werkt. Hij houdt van de stad omdat ze veel publieke ruimte biedt, omdat een goed ontworpen stad met al haar straten, pleinen en parken een maatschappij vormgeeft. Naast architecten en stedenbouwkundigen treden landschapsarchitecten steeds nadrukkelijker in beeld: ze creëren de ruimte waarin een architect werkt.

Debat Liquid City 3: Abdelkader Damani

Grootseminarie, Brugge

Met de tentoonstelling in het Grootseminarie biedt Triënnale Brugge een historisch en theoretisch pendant van het hedendaagse architectuur- en kunstenparcours in de binnenstad.

Reis Centre Pompidou Metz | Japan-ness & Japanorama /12/2017

Centre Pompidou, Metz - Frankrijk

Het Centre Pompidou in Metz is dit najaar ondergedompeld in een Japanse atmosfeer met twee tentoonstellingen: de architectuur-expo’JAPAN-NESS’ maakt een boog van 1945 tot nu en de kunst expo ‘JAPANORAMA’zet Japanse hedendaagse kunst na 1970 in de kijker.

Lezing over eigen werk

MIRY Concertzaal, Gent

Ronan en Erwan Bouroullec zijn verbonden door hun zoektocht naar perfectie, terwijl tegelijkertijd de uitdaging om samen te werken voor deze twee zeer verschillende persoonlijkheden zeer groot is. Ze hebben een experimentele aanpak, wat cruciaal is voor hun creatieve werk

Reis Fietsend op zoek naar het Parijs van Le Corbusier /05/2015

Paris

Joséphine Baker was in de Parijse avant-garde “très hot” omwille van haar dans gekleed in 16 bananen. Hemingway noemde haar “the most sensational woman anyone ever saw”. Adolf Loos tekende voor haar een unbuild “Huis van Roosmalen”. Joséphine en architectuur. Maar Josephine Baker en Le Corbusier? Wij zoeken een antwoord.

Reis twee stedenbouwkundige visies /10/2014

Le Havre & Nantes

Ontdek twee totaal verschillende stedenbouwkundige ontwikkelingen: een modernistische aanpak in Le Havre tegenover een hedendaagse aanpak in Nantes. Onderweg bekijken we nog enkele interessante projecten in Rouen, Saint-Nazaire en Parijs.

Reis het Noord-Oosten van Frankrijk /10/2013

Metz, Nancy, Mullhouse...

Lang geleden dat je “La Chapelle Notre-Dame du Haut in Ronchamp” zag?
Of misschien nog nooit gezien?

Lezing Ultra HogeSterkteBeton

Diamant Brussels - Conference & Business Centre, Brussel

Ricciotti realiseert magistrale technologische en architecturale hoogstandjes op vlak van betontoepassingen. UHSB laat architecten toe om extreem slanke ontwerpen te realiseren, en speciale vormen met minimale betonsecties, hetgeen leidt tot spectaculaire betonarchitectuur.

Film Filmavond

De Biekorf, Bugge

Koolhaas ontwierp een spectaculair woonhuis dat is opgebouwd uit drie woningen. Een diepliggend grotachtig, uit de rotsen gehouwen deel voor het intieme familieleven, in het midden op de begane grond een glazen huis half binnen en half buiten en daarboven een hoger volume dat is verdeeld in een woning voor de ouders en een voor de kinderen.

Lezing Architectuur- & design

Xpo Meeting Center, Kortrijk

“Bedachtzaam en gedisciplineerd, met een echte spirit en poëzie.” De twee Bretonse broers, Ronan en Erwan Bouroullec, werden in korte tijd wereldberoemd met hun baanbrekende designvoorstellen.