Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lecture

restoration Projects

Recent work in Bruges, Leuven & Hasselt
Friday
22.01 1993
20:30
't Leerhuys
Groeninge 35
8000 Brugge
Belgium

The three case studies are dealing with creative restorations in which the designers were commissioned to restore a monument and at the same time to give a new function for which it has never served.

ARCHIPEL brengt op 22 januari een nieuw type voordrachtavond: drie case-studies gepresenteerd door drie architekten in het kader van een tema.
De eerste van die temaavonden is gewijd aan recente restauratieprojekten.
De drie case studies handelen over kreatieve restauraties waarbij de ontwerpers de opdracht kregen een monument te restaureren en het tegelijk een nieuwe funktie te geven waarvoor het nooit gediend heeft. Aan de sprekers werd gevraagd dit kreatief proces te beschrijven en ook andere recente projekten voor te stellen.

- architekten ARTHUR LANTSOGHT en GERY VANDENABEELE over de restauratie van Paribas te Brugge

- ir.-architekt LUCAS VAN HERCK over de restauratie van de Janseniustoren te Leuven

- architekt HERMAN VAN MEER over de restauratie Stellingwerff-Waerdenhof te Hasselt.

Programme

19u.00 – Rrondleiding in Paribas, Hoogstraat 4, Brugge
Samenkomst: 19u.00 op de parking van Paribas, Hoogstraat 4 te Brugge (Brugge binnenrijden via de Kruispoort – Langestraat).
Men vindt Paribas met de auto door de Hoogstraat in te rijden en vóór het Burghotel (waar de straat een scherpe bocht naar rechts maakt, om aan te sluiten met de Mallebergplaats) links af te slaan tussen de twee paaltjes met beeltenis van stad Brugge. Rechts ziet men een smeedijzeren hekken, daar kunnen een vijftiental wagens geparkeerd worden.

20u.30: thema-avond : restauratieprojekten met de architekten Lantsoght, Vandenabeele, Van Herck en Van Meer.