Archipel

Experience architecture!

Lecture

noA architecten (BE)

own work


In de lopende tentoonstelling in De Singel “Jonge Architecten in Vlaanderen” kwamen naast Meta (vorige maand te gast) ook Viérin en noA aan bod.

Koen van Synghel haakt hetgeen zich vandaag bij een aantal jonge architecten afspeelt in Vlaanderen, vast aan een vers van Persoa: “De dingen hebben geen betekenis : ze bestaan”.
Ook een pleidooi van de Britse architect Caruso voor “materiaal als uitgangspunt voor de vorm” … “voor gebouwen met een existentieel karakter” typeert de attitude. Zelfs Max Bill (uit de jaren 30) wordt geciteerd. Wanneer hij het heeft over “kunst die vrij is van elke taak om betekenissen buiten haar eigen bereik te representeren”.
Binnen deze typering valt ook het werk van Philippe Viérin & noA.

Sinds twee jaar werken An Fonteyne, Jitse van den Berg en Philippe Viérin samen. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies of tijdens hun verblijf bij architectenbureaus in het buitenland.
In de afgelopen twee jaar namen ze deel aan een zestal architectuurwedstrijden. Twee ervan werden gewonnen, twee maal haalden ze een 2de prijs. Het werk van architecten.Noa is zeer afwisselend, zowel wat betreft programma en schaal als wat betreft de architecturale uitwerking. Dit is ook het geval voor het werk dat Philippe Viérin samen met zijn vader Piet realiseert. Vijf jaar terug startte Philippe in het architectenbureau van zijn vader, een bureau met een rijke geschiedenis van drie generaties architecten opgericht door Philippes overgrootvader Jos, een kleine honderd jaar terug.

Lecture

When?

Fr 07 December 2001 20:30

Where?

't Leerhuys
Groeninge 35
8000 Brugge
Belgium
map

Publications