Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Film

homey Modernism

By Terenja Van Dijk
Friday
17.12 2010
Film-Plateau Gent
Paddenhoek 3
9000 Gent
Belgium

Three houses around Turnhout are covered, three unique houses of the late modern architects from Turnhout, Belgium: Paul Neefs, Lou Jansen and the office Vanhout-Schellekens.

De documentaire ‘Huiselijk modernisme: drie woningen rond Turnhout’ belicht drie unieke woningen van de laatmoderne Turnhoutse architecten; Paul Neefs, Lou Jansen en het bureau Vanhout-Schellekens. Het is het verhaal van de architectuur en de totstandkoming van de woning van den Nieuwenhuyzen te Vosselaar (1966) van het bureau Vanhout-Schellekens, woning Pleysier te Rijkevorsel (1971 en 1976) van Paul Neefs en woning Van Rompay te Beerse (1972) van Lou Jansen.De documentaire wil een bijdrage leveren aan de studie en de herwaardering van de architectuur uit de jaren ’70 en deze generatie architecten. Door de gesprekken met architecten en bewoners ontstaat een schitterend beeld van de wooncultuur en de architectuur van meer dan 30 jaar geleden, die vandaag nog als hedendaagse, waardevolle architectuur wordt beschouwd.Deze boeiende documentaire werd gerealiseerd op initiatief van het Turnhoutse architectuurcentrum Ar-Tur door Terenja Van Dijk i.s.m. Saskia Kloosterboer en Yves De Bont (allebei leden van Ar-Tur). Terenja realiseerde eerder ook al de geprezen films over designer Maarten Van Severen en Meubelfabriek De Coene.