Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lecture

noA architecten (BE)

Day of the architecture
Sunday
09.10 2011
17:00

In collaboration with:

Their work is characterized by professionalism, patience, serenity and subtle design decisions. Each project is a new questioning of a new context with a new design challenge.

noAarchitecten werd opgericht door An Fonteyne, Jitse van den Berg en Philippe Vierin. Na elk enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in bureaus in binnen- en buitenland, startte de samenwerking in 1999 met de bekroonde inzending voor de socialewoningbouwwedstrijd Meulestede-Noord te Gent. Het prijzengeld liet hen toe deel te nemen aan een aantal volgende architectuurwedstrijden. Via de wedstrijd voor het stadhuis van Kortrijk, werd een eerste prijsvraag op korte termijn omgezet in een concreet project. Vanaf dat moment heeft het bureau zijn huidige vorm aangenomen. De lijst van realisaties is indrukwekkend geworden, met o.a. het stadhuis in Kortrijk, het stadhuis van Menen, de ’s Hertogenmolens in Aarschot, de Waterspiegel in Gent, Petrol te Antwerpen, De Refter in Brugge, de universiteit te Hasselt. Het bureau weet als geen ander op poëtische, hedendaagse wijze de ziel van het collectieve geheugen van de site vast te houden. Hun werk wordt gekenmerkt door vakmanschap, geduld, sereniteit en fijnzinnige ontwerpbeslissingen. Elk project is een nieuwe invraagstelling van een nieuwe context met een nieuwe ontwerpopgave. De ambitie: “Een kleinschalig, intens bureau. We houden van het direct contact met de opdrachtgevers, het ontwerpen én het bouwproces. De beheersing van bouwprogramma, bouwsite, detail en materiaal is hierbij essentieel.” (A.F.) Het architectenbureau noA geeft een lezing in de grote zaal van het concertgebouw te Brugge. Hun schitterend oeuvre laat niemand onbetuigd. In hun betoog zal eveneens aandacht besteed worden aan de Brugse context.

noAarchitecten

Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur op 09/10/2011 organiseert Archipel in samenwerking met S-wan een architectuurwandeling in de Brugse binnenstad evenals een fietstocht langsheen de Brugse bruggen.

Meer info op:
www.dagvandearchitectuur.be/2011/regio/Brugge/rondleiding