Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Misc.

Trip report Ticino

Friday
16.11 1990
20:30
't Leerhuys
Groeninge 35
8000 Brugge
Belgium

In Como, Mendrissotto, Ligornetto, Stabio, Bellinzona, Montecarasso, Locarno, Brissago, Valle Versachi, Toricella, Origlio Collina D’oro and Lugana we visited projects by Sant’Elia, Terragni, Botta Moro & Moro, Galfetti, Campi Pessina & Piazolla, Snozzi, Vacchini, Reichlin & Reinhard, Antorini and Carloni.

In mei jl. bezochten we met ARCHIPEL bijna vijftig gebouwen in het Zwitsers kanton Ticino en even over de Italiaanse grens.
In Como, Mendrissotto, Ligornetto, Stabio, Bellinzona, Montecarasso, Locarno, Brissago, Valle Versachi, Toricella, Origlio, Collina D’oro en Lugana bezochten we werk van Sant’Elia, Terragni, Botta, Moro & Moro, Galfetti, Campi Pessina & Piazolla, Snozzi, Vacchini, Reichlin & Reinhard, Antorini en Carloni.
Met de vracht dia’s die druk fotograferende ARCHIPEL-architektuurtoeristen er namen, stelde Philip Cardinael een diamontage samen op drie schermen. Paul Vandenberghe zorgde voor een videofilm. Marc Felix zorgt voor wat kommentaar en Sieg Vlaeminck zou er nadien graag een debat over uitlokken.

We verwachten uiteraard alle medereizigers en ook al diegenen die een prachtige reis moesten missen. Om het geheugen wat op te frissen, overlopen we hieronder nog even de chronologie van de reis met een korte kommentaar erop. We willen die reis nog even oprakelen. Niet voor de mooie prentjes. Maar omdat het ons zinnig leek even stil te staan bij het fenomeen van een homogene architektuurkultuur van hoog niveau in een streek die nauwelijks groter is dan een Vlaamse provincie.

nabeschouwing
De TICINO avond… Een bomvolle zaal. Schitterend visueel materiaal. Het zorgvuldig gemonteerde werk van 10 fotografen zorgde voor vuurwerk op drie schermen. Een boeiende videofilm. Een serie Botta-makettes (met dank aan de school voor assistent-architekten te Brugge). Een duidende komentaar, gedachtenwisseling tijdens de pauze en op het einde. Een formule die na volgende reizen voor herhaling vatbaar lijkt te zijn.

Programme

vanaf 20u.00: video film in de bar
rond 20u.30: diaprojektie met kommentaar
korte pauze met nadien debat.
nadien: tweede deel videofilm.