Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Visit

Romantic small scale gardens in Zeeland

Walcheren, Netherlands
Saturday
05.06 2004
Zeeland: Walcheren
Netherlands

Apart from a few exceptions, we are visiting mostly urban or neighborhood gardens that fit perfectly with their surroundings and which have mostly old plantation.

Daar de veerpont in Breskens afgeschaft is, gaat de reisweg over Terneuzen en door de tunnel van de Westerschelde. Rond 10 uur worden we verwacht in Middelburg waar we door Maria Vermaat in het “Blommenhof” worden verwelkomd. We bezoeken verder nog een 3-tal tuinen in en rondom Middelburg, alwaar geluncht wordt op de grote markt. Om een en ander vlug te laten verlopen suggereren we de restaurants “de Huifkar” en “de Vriendschap”.
’s Namiddags gaat de trip naar Veere waar we grotere landschapstuinen bezoeken. De tuin van Mevr. Van Heel en het Tintelhof.
De dag wordt afgerond met een kort bezoek aan Veere.
Terugreis met vermoedelijke aankomst te Brugge om 20.30 uur en te Oostende om 21 uur.

Verwacht u niet aan kloostertuinen zoals in Kyoto, noch aan kasteeltuinen zoals in Normandie, ook niet aan tuinen zoals bij ons met strak geschoren hagen en keurig afgelijnde borders.
Op enkele uitzonderingen na zijn het meestal stads- of wijktuinen die perfect aansluiten met hun omgeving en die bovendien beschikken over een oude beplanting.

Het zijn niet allemaal tuinen die ontworpen zijn zijn op de tekenplank, maar gegroeid zijn uit de omgeving en het entoesiasme van de Zeeuw in Walcheren die dichter bij de natuur staat en de zilte lucht van de nabije zee. We vroegen aan Mevr. Decker van het “Tintelhof”, de evenknie van Yolande Van de Maele hier bij ons wie haar tuin ontworpen had. “Ikzelf”, zei ze…onder het spiedend oog van mijn man. Haar man is architect.

Jan Vandewalle