Archipel

Experience architecture!

Visit

Houses as gardens - Gardens as houses

houses Arthur De Geyter + gardens Paul Deroose

De dagtrip waarmee het werkjaar 1992-1993 wordt afgesloten met bezoek aan woningen van architekt Arthur De Geyter en landschapsarchitekt Paul De Roose.
In de voormiddag bezoeken wij enkele woningen en tuinen in St-Andries, Zedelgem en Jabbeke.
Een aperitief wordt aangeboden ten huize van Willy Vandekerckhove in Jabbeke. Er is dan gelegenheid om een middagmaal te nemen in een landelijke herberg in Jabbeke.
In de namiddag worden woningen en villa’s bezocht in het Kortrijkse: in Marke, Aalbeke, Tiegem en Waregem.

Wij hebben principiële toezegging om 9 woningen en/of tuinen te bezoeken. Waar nodig of gewenst verdelen wij ons in kleinere groepjes om de “publieksdruk” enigszins te beperken. We regelen het zo dat er niet nodeloos gewacht moet worden, door het organiseren van een kleine estafette-dienst tussen de woningen.

Nabeschouwing

De dagtrip TUINEN ALS WONINGEN, WONINGEN ALS TUINEN waarmee het vorig werkjaar werd afgesloten met bezoek aan woningen van architekt Arthur De Geyter en landschapsarchitekt Paul De Roose, werd een onvergetelijke belevenis (in overigens stralend zomerweer)…
De boeiende reeks villa’s van Arthur De Geyter (waarvan de eigen woning bijblijft als een sereen en tijdloos modernisme in een ongelooflijk paradijslijke tuin)…
De schitterende reeks tuinen van Paul De Roose die ons deden wegdromen (Is dit werkelijk West-Vlaanderen ?)…
Het zeer hartelijke onthaal van de villabewoners.
De precieze (en onopvallende) organisatie en timing van Philip Cardinael en Karel Lantsoght die zeventig mensen in twee bussen in kleine groepen van hier naar ginder deed pendelen alsof het niets was…
En het spontane tuinfeest in Jabbeke rond de middag. De sfeervolle tuinreceptie met champagne, aangeboden door aannemer en ARCHIPEL-lid Willy Vandekerckhove, gevolgd door een gezellige barbeque aan de overkant van de straat, gevolgd door een idyllisch koffie-met-taart-tuinfeest, aangeboden door Paul De Roose in zijn prachtige tuin wat verderop.
De dag bracht alle deelnemers in een feestelijke roes van architektuur en tuinarchitektuur.
We willen hierbij dan ook zeer speciaal Arthur De Geyter, Paul De Roose, Willy Vandekerckhove, Philip Cardinael, Karel Lantsoght en alle villa-eigenaars bedanken voor het welslagen van een ongewone ARCHIPELtrip.

Marc Felix

Programme

We verzamelen om 8u.30 (stipt) aan de uitgang “St.-Michiels” van het station te Brugge. Met één bus wordt de trip georganiseerd, met begeleiding door Arthur Degeyter, en plaatselijk met Paul Deroose.
Voormiddag:
Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke,
Namiddag:
Marke, Aalbeke, Tiegem en Waregem.
We voorzien om terug te zijn in Brugge rond 18u.30.

Er wordt een deelname in de kosten gevraagd voor alle deelnemers à rato van 700 BF per persoon (middagmaal niet inbegrepen). Leden van Archipel hebben (bij overboeking) voorrang. De afrekening gebeurt tijdens de busreis. (Annulering na 22.06.93 impliceert wel betaling van de gemaakte kosten).
Uiteraard is vooraf inschrijven een absolute noodzaak. Wil dit doen uiterlijk vóór dinsdag 22 juni 1993. Dit kan best via telefax 050/34.21.04, tav Karel Lantsooght, Brugge; of telefonisch : 050/33.60.27 eveneens bij Karel Lantsoght, en dit tijdens de kantooruren, of schriftelijk op het sekretariaat van Archipel, tav Philip Cardinael, Veldstraat 65, 8200-Sint-Michiels.


Visit

When?

Sa 26 June 1993 08:30

Where?

Sint-Andries, Zedelgem, Jabbeke, Marke, Aalbeke, Tiegem, Waregem
Belgium

Publications