Archipel

Experience architecture!

Lecture

Gigon/Guyer (CH)

own work

Het duo Anette Gigon en Mike Guyer hadden in 1989 met de wedstrijd voor het Kirchner Museum in het Zwitserse Davos een start van een buitengewoon architecturaal parcours. De sobere zuiverheid, de nederige terughoudendheid, de behandeling van licht en ruimte brachten een nieuwe dimensie in het museumontwerp.
Heel wat hedendaagse musea zijn aan dit ontwerp schatplichtig.
Ondertussen heeft het nog jonge bureau heel wat krachtige signalen gegeven van grote architecturale eruditie :
Museum Liner in Appenzell, Museum Am Röhmerholz en Kunstmuseum in Winterthur, de spoorwegen Signal Box in Zurich, het Sportcomplex in Davos , het archeologische museum in Kalkriese, Osnabrück, Duitsland.

Anette Gigon (°1959 – Herisan Zwitserland) werkte van 1985 tot 1988 bij Herzog & de Meuron.
Mike Guyer (°1958 – Columbia Ohio) werkte van 1984 tot 1987 bij Rem Koolhaas (OMA) en gaf samen met Hans Kolhoff les aan het ETM in Zurich.
Samen behaalden ze hun diploma van architect in 1984 in het ETM te Zurich en begonnen hun samenwerking in 1989.
Het Zwitserse duo starte hun architecturaal parcours met de wedstrijd voor het Kircher museum in het Zwitserse Davos.
De sobere zuiverheid, de nederige terughoudendheid, de behandeling van licht en ruimte, bracht een nieuwe dimensie in het museumontwerp.
Krachtige signalen van grote architecturale eruditie volgden met het Museum Liner in Appenzell , het museum Am Röhmerhotz en het Kunstmuseum in Winterthur. Ook de spoorwegen Signal box in Zurich, het sportcomplex in Davos (met zijn opmerkelijke kleurcomposities) en het archeologisch museum in Kalhrise, Osnalbruck brachten het duo in de internationale belangstelling.

De architectuur van Gigon & Guyer was een van de revelaties van de laatste ARCHIPEL reis 2002 naar Zwitserland. Voor ARCHIPEL is het dan ook een voorrecht om dit Zwitserse archtiectuurduo thans in Brugge te mogen ontvangen voor een lezing over recent werk.

Mike Guyer geeft de lezing in het Nederlands.

Lecture

When?

Mo 09 December 2002 20:30

Where?

Magdalenazaal
Magdalenastraat 27
8200 Sint-Andries Brugge
Belgium
map

Publications


In cooperation with:

Modular Lighting instruments
Allaert Aluminium
Renson