Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

Gaston Eysselinck, zijn werk te Oostende: De fatale ontgoocheling

door Marc Dubois + bezoek + tentoonstelling

Rondleiding postgebouw Oostende
Dank zij de gastvrijheid van de Oostendse postdiensten, krijgen we een werkelijk unieke kans om het meesterwerk van Eyselinck te bezoeken, verder dan de publieke lokettenzaal het normaal slechts toelaat. Marc Dubois leidt ons in het gebouw rond. We spreken om 11 uur (stipt!) af in de lokettenzaal van de post.

Voordracht en tentoonstellingsbezoek “Gaston Eysselinck – de fatale ontgoocheling” door Marc Dubois in het P.M.M.K. (Prov. Museum voor Moderne Kunst) – Romestraat Oostende

Ter gelegenheid van de recente opening van het Provinciaal museum voor Moderne Kunst te Oostende in het vroegere SEO-grootwarenhuis,stelde Marc Dubois, op verzoek van het P.M.M.K.; een tentoonstelling samen rond het Oostendse werk van Eysselinck in de periode 1945-1953. Een periode waarin hij het naoorlogse bouwen in België haast onbegrepen oversteeg met gebouwen als het SEO-grootwarenhuis en het postgebouw. Een periode van tegenkantingen ook, die tenslotte uitmondde in fatale ontgoocheling en zelfmoord.

De lezing gaat door in het auditorium van het museum

Het museum is open van 10u. tot 12u.30 en van 13u. tot 17u. en vertoont momenteel, naast de tentoonstelling rond Eysselinck, een indrukwekkende retrospektieve van Permeke, een tentoonstelling gewijd aan Van Hoeydonck en een ruime selektie uit de provinciale eigen verzameling van moderne kunst.

Met dank aan conservator Vandenbussche voor het ter beschikking stellen van het auditorium voor de lezing.

Programma

11 uur rondleiding postgebouw Oostende
14 uur voordracht en tentoonstellingsbezoek “Gaston Eysselinck – de fatale ontgoocheling” door Marc Dubois in het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst – Romestraat Oostende

Lezing

Wanneer?

za 31 januari 1987

Waar?

PMMK
Romestraat 11
8400 Oostende
België

Publicaties