Archipel

Beleef architectuur!

Creatief omgaan met ruimte Varia

VOLZET!

Van harmonie naar chaos: Le Corbusier, Varèse, Xenakis en le poème électronique Lezing

Dimitri Leue: Braempraat Varia

Tussen ruimte plan Lezing

Symposium-dag Wonen op drift Varia

Varia Creatief omgaan met ruimte

VOLZET!

Boekentoren - Henry Van de Velde-zaal, Gent

Voor de vijfde maal organiseert Archipel een workshop met kinderen, papa’s en mama’s naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Bij ons ook de kunst van architectuur.

Lezing Van harmonie naar chaos: Le Corbusier, Varèse, Xenakis en le poème électronique

Concertgebouw - Kamermuziekzaal, Brugge

Poème Electronique van architect-schilder Le Corbusier, componist Edgard Varèse en architect-componist Iannis Xenakis was de multimediasensatie van Expo ’58. Opdrachtgever Philips had echter van meet af aan een eigen idee over het spel van kleur, licht en geluid. Architect Jan de Heer en componist Kees Tazelaar maakten in Van harmonie naar chaos een nauwkeurige analyse van Le Corbusiers oorspronkelijke, nooit uitgevoerde scenario. Zij brengen hun verhaal én hun volledig nieuwe overrompelende reconstructie.

Varia Dimitri Leue: Braempraat

Cultuurcentrum De Grote Post, Oostende

In 1968 publiceert Renaat Braem het spraakmakende boek “Het lelijkste land ter wereld”. Het werd een aanklacht tegen de bouwwijze in België.

De voorstelling Braempraat, een initiatief van de non-profit organisatie Art Shelter wordt gebracht met tekst en muziek door Dimitri Leue en is een coproductie van het Vlaams Architectuur Instituut, De Singel, de Grote Post en Archipel.

Lezing Tussen ruimte plan

Bestuurs- en dienstencentrum, Sint-Gillis-Waas

Binnen het kader van meesterschap presenteren twee sterke dames hun oeuvre in één van hun eigen realisaties: het Bestuurs- en dienstencentrum Sint-Gillis-Waas. De verleidelijke titel “Tussen ruimte plan” loodst ons doorheen de visie en idealen van dit duo.

Varia Symposium-dag Wonen op drift

KASK, School of Arts, Gent

Archipel houdt ervan om bruggen te bouwen naar andere domeinen van de maatschappij. Archipel waagt zich op nieuw terrein. In samenwerking met de Belgisch-Nederlandse Stichting Psychoanalyse en Cultuur, opgericht in 1990, onderzoeken we de link naar architectuur.

2018 | Meesterschap

Cahier #006 | Meesterschap