Archipel

Beleef architectuur!

Meesterschap bij vormgevers en meubelmakers Lezing

De stille beleving van de buitenruimte Lezing

enkele begraafplaatsen en een dorpskern Bezoek

We are the next generation Lezing

/2018

Japan | GROEP 3: HERFST 2018 Reis

VOLZET!

Creatief omgaan met ruimte Varia

Tussen ruimte plan Lezing

Symposium-dag Wonen op drift Varia

Lezing Meesterschap bij vormgevers en meubelmakers

VOLA - Tour & Taxis, Brussel

Binnen het kader van meesterschap en detail komen dit jaar interieurarchitecten en meubelmakers aan bod in een inspirerende wervelende presentatie volgens het concept van PechaKucha.

Lezing De stille beleving van de buitenruimte

Theaterzaal Ledeberg, Gent

Landschapsarchitect Andy Malengier ontwerpt oasen van rust en stilte: plaatsen waar de moderne mens in zijn dagdagelijkse wereld nood aan heeft. We laten ons onderdompelen in een lezing over het oeuvre van Andy.

Bezoek enkele begraafplaatsen en een dorpskern

Wervik, Poperinge, Vleteren, Oostnieuwkerke, Wervik

Landschapsarchitect Andy Malengier leidt ons langs vier van zijn projecten in West-Vlaanderen: oasen van rust en stilte in Wervik – Poperinge – Vleteren en Oostnieuwkerke. Tijdig inschrijven want de plaatsen zijn beperkt!

Lezing We are the next generation

Sint-Maarten Kliniek, Kortrijk

In samenwerking met Designregio Kortrijk en de intercommunale Leiedal organiseert Archipel eind oktober een architectuurlezing binnen de ‘week van het ontwerpen’.
Drie bureaus uit de regio krijgen een podium.

/2018

Reis Japan | GROEP 3: HERFST 2018

VOLZET!

We trekken twee weken doorheen het land van de rijzende zon. Een evenwichtige architecturale mengeling van hedendaags, traditioneel en modern. Maar ook cultuur, natuur, kunst en… het Japanse leven zijn uitdrukkelijk aanwezig.

Varia Creatief omgaan met ruimte

Boekentoren, Gent

Voor de vijfde maal organiseert Archipel een workshop met kinderen, papa’s en mama’s naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Bij ons ook de kunst van architectuur.

Lezing Tussen ruimte plan

Welzijnshuis OCMW, Sint-Niklaas

Binnen het kader van meesterschap presenteren twee sterke dames hun oeuvre in één van hun eigen realisaties: het Welzijnshuis in Sint-Niklaas. De verleidelijke titel “Tussen ruimte plan” loodst ons doorheen de visie en idealen van dit duo.

Varia Symposium-dag Wonen op drift

KASK, School of Arts, Gent

Archipel houdt ervan om bruggen te bouwen naar andere domeinen van de maatschappij. Archipel waagt zich op nieuw terrein. In samenwerking met de Belgisch-Nederlandse Stichting Psychoanalyse en Cultuur, opgericht in 1990, onderzoeken we de link naar architectuur.

2018 | Meesterschap

Cahier #006 | Meesterschap