Archipel

Beleef architectuur!

We are the next generation Lezing

Filipe Magalhães en Ana Luisa Soares aan het woord Lezing

/2018

Japan | GROEP 3: HERFST 2018 Reis

VOLZET!

Creatief omgaan met ruimte Varia

Van harmonie naar chaos: Le Corbusier, Varèse, Xenakis en le poème électronique Lezing

Tussen ruimte plan Lezing

Symposium-dag Wonen op drift Varia

Lezing We are the next generation

Lokaal van JCI, Kortrijk

In samenwerking met Designregio Kortrijk en de intercommunale Leiedal organiseert Archipel eind oktober een architectuurlezing binnen de ‘week van het ontwerpen’.
Drie bureaus uit de regio krijgen een podium.

Lezing Filipe Magalhães en Ana Luisa Soares aan het woord

XXL van Kortrijk Xpo, Kortrijk

Fala Atelier is een enthousiast jong bureau uit Portugal dat op een bijzonder creatieve manier kleine en niet evidente ruimtes transformeert tot sprankelende wooneenheden. Lezing in het kader van de Biënnale Interieur en Week van het Ontwerpen.

/2018

Reis Japan | GROEP 3: HERFST 2018

VOLZET!

We trekken twee weken doorheen het land van de rijzende zon. Een evenwichtige architecturale mengeling van hedendaags, traditioneel en modern. Maar ook cultuur, natuur, kunst en… het Japanse leven zijn uitdrukkelijk aanwezig.

Varia Creatief omgaan met ruimte

Boekentoren, Gent

Voor de vijfde maal organiseert Archipel een workshop met kinderen, papa’s en mama’s naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in heel Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunst. Bij ons ook de kunst van architectuur.

Lezing Van harmonie naar chaos: Le Corbusier, Varèse, Xenakis en le poème électronique

Concertgebouw - Kamermuziekzaal, Brugge

Poème Electronique van architect-schilder Le Corbusier en architect-componist Iannis Xenakis was de multimediasensatie van Expo ’58. Opdrachtgever Philips had echter van meet af aan een eigen idee over het spel van kleur, licht en geluid. Architect Jan de Heer en componist Kees Tazelaar maakten in Van harmonie naar chaos een nauwkeurige analyse van Le Corbusiers oorspronkelijke, nooit uitgevoerde scenario. Zij brengen vanavond hun verhaal én hun volledig nieuwe reconstructie.

Lezing Tussen ruimte plan

Welzijnshuis OCMW, Sint-Niklaas

Binnen het kader van meesterschap presenteren twee sterke dames hun oeuvre in één van hun eigen realisaties: het Welzijnshuis in Sint-Niklaas. De verleidelijke titel “Tussen ruimte plan” loodst ons doorheen de visie en idealen van dit duo.

Varia Symposium-dag Wonen op drift

KASK, School of Arts, Gent

Archipel houdt ervan om bruggen te bouwen naar andere domeinen van de maatschappij. Archipel waagt zich op nieuw terrein. In samenwerking met de Belgisch-Nederlandse Stichting Psychoanalyse en Cultuur, opgericht in 1990, onderzoeken we de link naar architectuur.

2018 | Meesterschap

Cahier #006 | Meesterschap