Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Archipel reizen

Na een lange corona lockdown gaan we in het najaar terug van start!

Oktober 2022: Andalusia
April 2023: Met de rugzak door Japan
Mei 2023: Hanzeland – Hamburg
Najaar 2023: Zwitserland

Thema 2022
Engagement

Gent is een echte architectuurstad, met een rijk patrimonium van gebouwen en publieke ruimtes uit het heden en het verleden. De stad huisvest een aantal gerenommeerde ontwerp­opleidingen. Er werken veel getalenteerde ontwerpers. Er zijn ambitieuze opdracht­gevers en tal van cultuurhuizen die het stedelijk leven als inspiratiebron hanteren. En er zijn massa’s Gentenaars die de handen uit de mouwen steken om hun leefomgeving te verbeteren!

Lees verder

Fietstochten & -kaarten

In 2021 en 2022 organiseerden we een aantal buitenactiviteiten en maakten een aantal thematische architectuurkaarten om de stad per fiets of te voet te ontdekken.

Brugge | Brussel | Oostende

De gedrukte fietskaarten kan je bestellen via info@archipelvzw.be.
Kostprijs per stuk: 8 € inclusief verzendingskost, te betalen op rekening van Archipel BE50 7380 2952 6418

Lezing
15.12
Tussen kunst en architectuur
Ciel Grommen - A practice of presence

Gent kent verrassend veel bottom-up initiatieven in de creatieve sector. Deze invalshoek werd tijdens de eerste Architectuurprijs Gent door vakjurylid Ciel Grommen bekeken. Zij werkt op de grens tussen kunst en architectuur, vaak in samenwerking met anderen en toont haar werk.

Reis
01.04 15.04 2023
Met de rugzak door Japan
Een avontuurlijke backpack reis vol architectuur
Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Grijp deze kans om met andere architectuurliefhebbers rugzak-gewijs de Japanse architectuur, kunst en cultuur te leren kennen. De route voert je langs de de eeuwenoude stad Kyoto, de kunsteilanden in de Setouchi Zee en de hi-tech metropool Tokyo.

Reis
NTB 05 2023
Hanzeland
Van baksteen-expressionisme tot Ishigami’s ontastbaarheid

Een bezoek aan Hamburg is een wandeling door de bouwgeschiedenis van de laatste anderhalve eeuw. Hier heeft weinig architectuur die ouder is de stormen overleefd; brand, epidemieën, economische revoluties, oorlog… Maar haar bevolking krabbelde altijd opnieuw overeind, paste de stad aan naar de nieuwe realiteit.