Archipel

Beleef architectuur!

Archipel dat is op zoek gaan naar architectuur. Het ruimtelijk ervaren, er zintuiglijk door overrompeld worden. Het is ook op zoek gaan naar de ‘genesis’ van architectuur. Hoe het ontstaat. Het wordingsproces ervan begrijpen. De rechte (of vaker) kronkelende paden ertoe ontdekken.

Met een programma van architectuurreizen en architectuurvoordrachten focust Archipel direct op het no-nonsense bouwen: materie, constructie, vorm, ruimte in een context als zichtbare feiten en directe ervaring, beleving en betekenis.

Archipel organiseert hiervoor druk bijgewoonde maandelijkse lezingen over architectuur en zoekt daarvoor de interessantste locaties in Oost-en West-Vlaanderen op. Vlaamse en internationaal toonaangevende architecten geven gepassioneerd inzicht in hun oeuvre.

De jaarlijkse architectuurreizen omspanden inmiddels heel Europa, delen van de USA, Japan, Brazilië, Indië en andere. Iconen uit de 20ste eeuw, actuele grensverleggende architectuur uit de 21ste eeuw … you name it … Archipel is er geweest of gaat er binnenkort naartoe.

Archipel probeert te vatten waar en hoe grenzen verlegd worden, waar en hoe architectuur, die tijdloos kan worden, gemaakt wordt. Een existentiële zoektocht naar ‘Wat is architectuur?’

Archipel als architectuurvereniging deelt die zoektocht met mensen met een passie voor authentieke architectuur, zowel professionelen als niet professionelen. Samen op zoek. Binnen het Vlaamse architectuurlandschap is op die manier een netwerk met vele kruisbestuivingen ontstaan over generaties heen.

Welkom bij Archipel

Lidmaatschap

Je hebt volgende voordelen:

  • gratis toegang op alle lezingen
  • als eerste op de hoogte van alle activiteiten
  • voorrang bij reservaties
  • onze vereniging steunen in het streven naar een breder architectuurklimaat & debat

Speciale voorwaarden voor studenten, stagairs, extra familieleden en bureaus

Contact

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be
#archipelvzw

Maatschappelijk zetel
Dracenastraat 33, 9000 Gent

Artistiek leider
Hera Van Sande
+32 497 28 75 07

Coördinator
Inge De Keyser
+32 474 99 64 47

Voorzitter
Bruno Vanbesien

Secretaris
Arnout Fonck