Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Varia

'Le film' & 'Jeanneret - Perriand'

Filmvoorstelling en meubeltentoonstelling
06.02 07.02 1988

In samenwerking met:

Mobica & Tamsyn
Marbra-Lys

Toen Charlotte Perriand in oktober 1927 het atelier aan de Rue de Sèvres in Parijs binnenstapte, kreeg ze aanvankelijk van Le Corbusier te horen dat hij haar geen breiwerk te bieden had. Ze werd echter toch aangenomen. De samenwerking met Le Corbusier en Jeanneret resulteerde in een reeks meubelen die tot de moderne “klassieken” zijn gaan behoren.

Toen Charlotte Perriand in oktober 1927 het atelier aan de Rue de Sèvres in Parijs binnenstapte, kreeg ze aanvankelijk van Le Corbusier te horen dat hij haar geen breiwerk te bieden had. Ze werd echter toch aangenomen. De samenwerking met Le Corbusier en Jeanneret resulteerde in een reeks meubelen die tot de moderne “klassieken” zijn gaan behoren.

Dank zij de medewerking van verdeler Mobica en de meubelzaak Tamsyn te Brugge, kunnen we u in de gelegenheidstentoonstelling in ‘t Leerhuys de belangrijkste van deze meubelen tonen.

Tezelfdertijd worden makettes van het PHAI getoond van o.a. Villa Savoye, en de kapel van Ronchamp.

Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling, zaterdag 6 en zondag 7 februari van 14u.00 tot 18u.30 worden doorlopend op video volgende films getoond:

- Le Corbusier, Le Film (integrale versie van de monografie van 3 uur van Jacques Barsac). Een film in drie delen die we in oktober ’87 reeds vertoonden op groot scherm. Een unieke gelegenheid voor diegenen die de film nog niet zagen of hem opnieuw willen bekijken.

- Charlotte Perriand (monografische film). Deze schitterende gemonteerde dokumentaire is opgebouwd rond interviews met meubelontwerpster Charlotte Perriand en geeft een overzicht van haar werk zowel tijdens de jaren van samenwerking met Le Corbusier als tijdens de jaren erna.

Programma

Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling, zaterdag 6 en zondag 7 februari van 14u.00 tot 18u.30 worden doorlopend op video volgende films getoond :

vanaf 14u. Tot 17u.:
Le Corbusier … Le Film (integrale versie van de monografie van 3 uur van Jacques Barsac).
Een film in drie delen die we in oktober ’87 reeds vertoonden op groot scherm. Een unieke gelegenheid voor diegenen die de film nog niet zagen of hem opnieuw willen bekijken.

Vanaf 17u. Tot 18u.:
Charlotte Perriand (monografische film).
Deze schitterende gemonteerde dokumentaire is opgebouwd rond interviews met meubelontwerpster Charlotte Perriand en geeft een overzicht van haar werk zowel tijdens de jaren van samenwerking met Le Corbusier als tijdens de jaren erna.

Met dank aan volgende bedrijven en instellingen die enthousiast en belangloos hun medewerking verleenden aan het materieel mogelijk maken van de Archipel-initiatieven ter gelegenheid van Le Corbusier-cyclus. (In chronologische volgorde van hun tussenkomst):
- de frima Marbra-Lys voor het mogelijk maken van de vertoningen Le Corbusier … Le Film
- de firma’s Bruynzeel, Gabriel, P. Roegiers, I.B. Lichtadvies en dhr. A. Libin voor hun medewerking aan de gevel van ‘T Leerhuys (respektievelijk materiaal, transport, montage, verlichting en uitvoering van Modulor)
- de firma’s Tamsyn en Mobica voor de organisatie van de meubeltentoonstelling Le Corbusier, Jeanneret, Perriand
- de firma Koramic-Terca voor het mogelijk maken van de reis en het onthaal van Stanislaus Von Moos te Brugge
- de Stichting Pro Helvetia (Zwitserse Ambassade) voor de materiële tussenkomst in verband met de voordracht van Stanislaus Von Moos.
En uiteraard eveneens :
- het Kultureel Centrum ‘t Leerhuys voor de gastvrijheid
- het Provinciaal Hoger Architektuurinstituut (Hasselt – PHAI) voor de logistieke samenwerking ivm Le Corbusier-cyclus, en het ter beschikking stellen van makettes.

Het Hoger Architektuurinstituut van het Rijk heeft naar aanleiding van de tentoonstelling Le Corbusier in Antwerpen twee katalogi uitgegeven :
1. het huis Guiette
2. het linkeroeverplan.