Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Sou Fujimoto (JP)

Formless Form
Vrijdag
11.05 2012
20:30

Met de steun van:

Zijn architecturale ontwerpen onderzoeken nieuwe vormen en ruimten die tussen natuur en artificialiteit bestaan. Zijn zoektocht is in constante evolutie en leidt tot vernieuwende concepten.

Sou Fujimoto is momenteel één van de meest interessante jonge architecten in de wereld! Zijn architecturale ontwerpen onderzoeken nieuwe vormen en ruimten die tussen natuur en artificialiteit bestaan. Zijn zoektocht is in constante evolutie en leidt tot vernieuwende concepten.
Sou Fujimoto is geboren in Hokkaido, in Noord-Japan in 1971. Voor zijn architectuurstudies trok hij naar Tokio. Meteen na zijn afstuderen begon Sou Fujimoto zijn eigen kantoor in Tokio in 2000 onder de naam “Sou Fujimoto Architects”. Vrijwel onmiddellijk kwam hij terecht in het continuüm van Japanse sterarchitecten. Stapeling en omkering zijn een terugkerend thema: vloer, muur, plafond, binnen en buiten zijn niet langer voor de hand liggende begrenzingen in zijn serene architectuur. Zelf maakt hij de vergelijking tussen nest en grot: als een nest alles biedt voor de goedvoorbereide mens, verkiest hij zelf de grot, als onontgonnen ruimte, waarin de mens creatief op zoek moet naar comfort.

Daici Ano

In 2005 ontving hij de Architectural Review Award, een prestigieuze prijs onder jonge architecten. Hij won in 2008 the Grand Prize en eveneens de JIA prijs (Japan Institute of Architects) samen met de hoogste erkenning op het Wereld Architectuur Festival. In 2009 ontving hij de Design Awards van het magazine Wallpaper. Zijn boek Primitive Future werd een bestseller.
Hij geeft les in Kyoto universiteit sinds 2007, maar gaf in talrijke architectuurinstellingen lezingen, waaronder MIT (Cambridge), RIBA (Londen), Universidad Europea de Madrid (2011)