Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Film

Architectuur Filmmedley

Filmfragmenten. Opeenvolging van architecturale scènes.
Vrijdag
16.12 2011
20:30
Kunstencentrum Vrijstaat O.

In samenwerking met:

Tal van gebouwen figureren in films als achtergrond van een plot. Een fragment van een stad, een gebouw, een kamer geraken onlosmakelijk verbonden met bepaalde scènes. Wat gebeurt er als de architectuur zelf protagonist wordt?

Tal van gebouwen figureren in films als achtergrond van een plot. Een fragment van een stad, een gebouw, een kamer geraken onlosmakelijk verbonden met bepaalde scènes. Wat gebeurt er als de architectuur zelf protagonist wordt? Kan ze aanleiding worden van de film? Wat betekent de keuze van een locatie? Hoe wordt architectuur en stad gevisualiseerd in film? Bestaan er nauwe relaties tussen film en architectuur?

Sinds het ontstaan van het medium ‘film’ heeft de immateriële architectuur van film een belangrijke rol gespeeld op de wijze waarop architectuur en steden worden voorgesteld. Wij stelden voor u een medley met unieke filmfragmenten samen waarbij architectuur de hoofdrol speelt. Het wordt een avond waarbij ernstige fragmenten afgewisseld worden met ludieke architecturale intermezzo’s.