Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

Louis Kahn (1901-1974)

door Kathleen James-Chakraborty (IE)

De Amerikaanse architect Louis Kahn (1901-1974) was één van de grootste bouwmeesters van de twintigste eeuw. Met complexe ruimtelijke composities, een elementaire vormentaal en een meesterlijk choreografische gebruik van licht, maakte Kahn gebouwen van tijdloze schoonheid en universeel symbolische kracht. Het werk van Kahn ontbreekt niet in de Indiëreis van Archipel!

JATIYA SANGSAD BHABAN - Louis KahnJATIYA SANGSAD BHABAN - Louis Kahn
© Arnout Fonck

Kathleen James – Chakraborty is dr. Professor in de Kunstgeschiedenis aan het UCD in Dublin sinds 2007. Zij studeerde in Yale University en behaalde haar doctoraat aan de Universiteit van Pennsylvania. Nadien doceerde ze aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten. Sedert 2011 zit Kathleen James aan het hoofd van o.a. de Irish Architecture Foundation.
James-Chakraborty is een historicus van de vroeg-moderne en moderne architectuur. Ze is een expert in het twintigste-eeuwse Duitse en Amerikaanse modernisme. Ze is vooral geïnteresseerd in niet-westerse modernisme, en in de relatie tussen het modernisme en moderniteit. Ze werkt momenteel aan een boek over het geheugen in de naoorlogse Duitse architectuur en een monografie over het werk van Louis Kahn

Van 08/09/2012 tot 06/01/2013 vindt er in het NAi een retrospectieve over het werk van Louis Kahn plaats: ‘The Power of Architecture’. De tentoonstelling is een samenwerking van het Vitra Design Museum, de Architectuurarchieven van de Universiteit van Pennsylvania, Philadelphia, en het Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam.

Lezing

Wanneer?

do 06 december 2012 20:30

Waar?

Universiteit Gent
J.Plateaustraat 22
9000 Gent
België

In samenwerking met:

Met de steun van: