Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Architectuur in Ijsland

Door Petur Armansson & Sigurður Einarsson
Donderdag
05.12 2013
20:00

In samenwerking met:

Met de steun van:

Hoe evolueerde de IJslandse architectuur de afgelopen decennia? Het Harpa Conference Centre zette een nieuwe standaard voor de architectuur in IJsland.

Het in 2011 geopende Reykjavik Concert Hall en het Harpa Conference Centre zetten een nieuwe standaard voor architectuur in Ijsland. Het werd ontworpen door Henning Larsen Architects en Batteríið Architects.

Harpa Conference Centre – Henning Larsen Architects

De spectaculaire zuidgevel bestaat uit een driedimensionale staal- en glasstructuur en draagt de handtekening van de Deens-Ijslandse artiest Olafur Eliasson. Naarmate de manier waarop het zonlicht invalt, verandert het gebouw hierdoor van kleur. Harpa Concert Hall en Conference Centre is een onderdeel van het East Harbour urban development project, dat ontworpen werd om het Oostelijk havengebied van de stad te verjongen en met het stadscentrum te verbinden. Dit HARPA gebouw ontving de Mies van der Rohe prijs in 2013 en zal uitvoerig worden toegelicht door architect Sigurður Einarsson van Batteríið Architects.

Harpa Conference Centre – Henning Larsen Architects

Deze presentatie wordt voorafgegaan door een situering van de Ijslandse architectuur – hoe het evolueerde doorheen de voorbije decennia – door de Ijslandse architect-criticus Pétur H. Ármannsson

Deze lezing kadert in ‘Nordic Architecture on Tour’ en is een organisatie: IJslandse Ambassade i.s.m. Archipel vzw.
De volledige reeks Nordic Architecture on Tour wordt geïnitieerd en gecoördineerd door de Noordse culturele instituten en ambassades in België: het Deens Cultureel Instituut voor de Benelux, het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en de ambassades van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden.

Vijf Scandinavische landen worden vertegenwoordigd in vijf Belgische steden, met een slotevenement in het CIVA Brussel op 12-13 december!
Noorwegen in Genk, Denemarken in Antwerpen, Finland in Luik, Zweden in Leuven en IJsland in Gent.