Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Mikan Gumi (JP)

Lezing door Manuel Tardits over eigen werk en recente publicatie ‘Tokyo Fictions’
Dinsdag
11.10 2011
17:00
VUB – Vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen - Gebouw D, lokaal D0.02

In samenwerking met:

Met de steun van:

Naast talrijke boeiende architecturale projecten, die reeds meermaals in de prijzen vielen, ontwerpt het bureau ook meubilair, gadgets en tijdelijke installaties. Zij schreven ook boeken als handleiding voor de architect of voor de geïnteresseerde leek, steeds op een onderbouwde en toch frisse wijze.

Mikan of het collectieve individualisme van een Franse architect in Tokyo. Manuel Tardits is een Franse architect die reeds vijfentwintig jaar woont en werkt in Tokyo. Hij is medeoprichter van het Japanse architectencollectief MIKAN in 1995 (met nog Kiwako Kamo, Masashi Sogabe en Masayoshi Takeuchi). Dit bureau vertolkt een samenhangende combinatie van diverse manieren van denken, van verschillende taalsystematieken en talrijke passies; een wijze van leven zowel als van bouwen dat zich volgens Tardits inschrijft binnen een tijdloze historische continuïteit.

Naast talrijke boeiende architecturale projecten, die reeds meermaals in de prijzen vielen, ontwerpt het bureau ook meubilair, gadgets en tijdelijke installaties. Zij schreven ook boeken als handleiding voor de architect of voor de geïnteresseerde leek, steeds op een onderbouwde en toch frisse wijze, waar een vleugje humor nooit veraf blijkt.

Ook als individu is Manuel Tardits een gedreven schrijver over stedelijke fenomenen in Tokyo. Zijn recente boek ‘Tokyo Fictions’ is een kritisch essay over de metropool Tokyo, geïllustreerd met hedendaagse manga getekend door Nobumasa Takahashi en Stéphane Lagré.

www.mikan.co.jp