Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Arne Jacobsen (1902-1971)

Door Michael Sheridan
Woensdag
22.10 2008
11:00

In samenwerking met:

Jacobsens ontwerpstijl kan als functionalistisch worden omschreven, want bij hem wordt de vorm steeds door de functie bepaald. Arne Jacobsen is beïnvloed door Mies van der Rohe, Le Corbusier en Bauhaus. Jacobsen op zijn beurt heeft vele andere ontwerpers beïnvloed.

Michael Sheridan geeft een uiteenzetting over één van de rijkste hoofdstukken van het 20ste eeuwse designverhaal. Van Michael Sheridan is het boek “Room 606 The SAS House and the Work of Arne Jacobsen”. Room 606 is de enige kamer van het SAS Hotel in Kopenhagen die nog in zijn originele staat is behouden. Sheridan is architect in New York City, waar hij sinds 2005 zijn eigen praktijk gevestigd heeft. Zijn werk is gericht op ruimtes voor kunstenaars en gerelateerde activiteiten. Daarnaast werkt hij ook aan residentiële projecten. Hij is een gerenommeerde expert binnen het gebied van Noordeuropees modernisme.

Sheridan was curator en ontwerper van de overzichtstentoonstelling van P. Kjærholm voor het Louisiana Museum of Modern Art in Denmarken (deze werd in 2006 erkend door het Artforum magazine als één van de meest opmerkelijke tentoonstellingen van dat jaar).

Vola kadert deze lezing binnen hun 40-jarig jubileum.