Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

ERC-project te Waterschei

Door Guido Lauwaert
Vrijdag
13.12 1991
20:30

Het ERC-project te Waterschei was een meervoudige opdracht aan de architecten Ungers (DE), Sarfati (FR), EGM (NL), Kuiper Campagnon (NL), Groep Planning (BE) en Atelier d’Architecture de Sart Tilman (BE). Laatstgenoemde groep o.l.v. Claude Strebelle kwam als winnaar uit de bus.

Het E.R.C. projekt te Waterschei was een meervoudige opdracht aan de architektenbureaus Ungers (Duitsland), Sarfati (Frankrijk), EGM (Nederland), Kuiper Campagnon (Nederland), Groep Planning (België) en Atelier d’Architecture de Sart Tilman (België). Laatstgenoemde groep o.l.v. C. Strebelle kwam als winnaar uit de bus.

De artikels (in bijlage) “Mijn terrein wordt rekreatiepark” van Hilde Heynen (uit ARCHIS 06-90) en “In leegte spreken” van André Loeckx (uit planologisch nieuws 02-91) geven een beeld van de meervoudige opdracht. Archipel nodigde Guido Lauwaert uit voor een uiteenzetting van verleden en toekomst van dit projekt.

Guido Lauwaert was als landschapsarchitekt en stedenbouwkundige in 85-90 projektleider voor het grootschalig toeristisch projekt E.R.C. te Genk op het mijnterrein Waterschei. Sinds 1990 is hij betrokken bij de NV CITEC waar hij thans hoofd van de afdeling Ruimtelijke Planning is.