Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Christian Kieckens

Form is one function too
Vrijdag
18.11 1994
20:30

De titel geeft kernachtig één van de bekommernissen van Christian Kieckens weer die in de voordracht enkele tema’s zal aanboren zoals, banaliteit als basis – verdichting – grenzen – aanvaarden en verwerpen – ruwbouw als essentieel dramatisch punt in elk bouwproces – vorm als resultaat van een concept.

Christian Kieckens studeerde in 1974 af als architekt aan het Sint-Lucas-instituut te Gent. Hij werkte in de periode 80-83 samen met Jos Vanderperren. Nadien, in de periode 84-86, werkte hij samen met Paul Robbrecht, Hilde Daem en Wim Cuyvers. Sinds 1986 heeft hij een eigen architektuurstudio te Aalst.

Hij voerde onderwijsopdrachten uit aan het Henry Van de Velde-instituut te Antwerpen, het Sint-Lucas-instituut te Gent en de Academie voor Bouwkunst te Tilburg.
Als medestichter van de Stichting Architectuurmuseum, is hij er de secretaris van sinds 1984 en verzorgde hij de redaktie en de vormgeving van het tijdschrift SAM.
In 1981 behaalde hij de Godecharle-prijs voor Architektuur.
In 1985 maakte hij deel uit van de selektie in de Biënnale te Venetië.

Naast zijn praktijk als architekt, is Christian Kieckens ook aktief als ontwerper van tentoonstellingen, meubilair en gebruiksvoorwerpen, als grafische vormgever en architektuurfotograaf.
woning Baardegem

Form is one function too, is de titel van de tentoonstelling over zijn werk die in 1993 doorging te Aalst. De titel geeft kernachtig één van de bekommernissen van Christian Kieckens weer die in de voordracht enkele tema’s zal aanboren zoals: banaliteit als basis – verdichting – grenzen – aanvaarden en verwerpen – ruwbouw als essentieel dramatisch punt in elk bouwproces – vorm als resultaat van een concept.