Archipel

Beleef architectuur!

Lezing

Fabiaan Van Severen, meubeldesigner

Lezing over eigen werk

“De functionaliteit gaat bij mij vóór de vorm, terwijl de keuze van het materiaal, een logisch gevolg is van het zoeken naar de correcte constructie. Als industrieel ontwerper ben ik dus iemand die meubels uitdenkt, de verschillende materialen uitkiest en aangeeft hoe de dingen dienen geconstrueerd te worden, zo simpel is dat”. (Fabiaan Van Severen) Deze uitspraak typeert de houding van een ontwerper die met hout, chroomstaal, ijzer, inox, aluminium… sterk doordachte en uitgepuurde meubels ontwerpt.

Over Van Severen noteerden we de volgende uitspraken

“Design, architektuur, sculptuur : begrippen die door Fabiaan onderling uitgebalanceerd worden in een streven naar esthetische perfectie. Vanuit het minimalisme als beeldend gegeven, vertrekt hij naar de funktionaliteit van het meubel dat in een architekturale context wordt opgenomen. Het experiment Van Severen vormt een poëtische verstilling”
conservator Willy Van den Bussche

“Zijn stoelen, tafels, kasten, beginnnen haast allemaal vanaf nul. Of samengeperst tot nul. Tot een zo groot mogelijke essentie, op zoek naar de kiem van het voorwerp”.
Laurens De Keyzer

“Een pragmatisch purist”
Guy Goethals.

Lezing

Wanneer?

vr 19 januari 1996 20:30

Waar?

IB-lichtateljee
Torhoutsesteenweg 105
8200 Sint-Andries Brugge
België

Publicaties


In samenwerking met: