Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

Fabiaan Van Severen, meubeldesigner

Lezing over eigen werk
Vrijdag
19.01 1996
20:30

In samenwerking met:

“De functionaliteit gaat bij mij vóór de vorm, terwijl de keuze van het materiaal, een logisch gevolg is van het zoeken naar de correcte constructie. Als industrieel ontwerper ben ik dus iemand die meubels uitdenkt, de verschillende materialen uitkiest en aangeeft hoe de dingen dienen geconstrueerd te worden, zo simpel is dat”

“De functionaliteit gaat bij mij vóór de vorm, terwijl de keuze van het materiaal, een logisch gevolg is van het zoeken naar de correcte constructie. Als industrieel ontwerper ben ik dus iemand die meubels uitdenkt, de verschillende materialen uitkiest en aangeeft hoe de dingen dienen geconstrueerd te worden, zo simpel is dat”. (Fabiaan Van Severen) Deze uitspraak typeert de houding van een ontwerper die met hout, chroomstaal, ijzer, inox, aluminium… sterk doordachte en uitgepuurde meubels ontwerpt.

Over Van Severen noteerden we de volgende uitspraken

“Design, architektuur, sculptuur : begrippen die door Fabiaan onderling uitgebalanceerd worden in een streven naar esthetische perfectie. Vanuit het minimalisme als beeldend gegeven, vertrekt hij naar de funktionaliteit van het meubel dat in een architekturale context wordt opgenomen. Het experiment Van Severen vormt een poëtische verstilling”
conservator Willy Van den Bussche

“Zijn stoelen, tafels, kasten, beginnnen haast allemaal vanaf nul. Of samengeperst tot nul. Tot een zo groot mogelijke essentie, op zoek naar de kiem van het voorwerp”.
Laurens De Keyzer

“Een pragmatisch purist”
Guy Goethals.