Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Tempelhof 21, 8000 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

Lezing

John Pawson (UK)

Building the Dream
Zondag
10.10 1999

Het ‘minimalisme’ van Pawson is een ascetische vorm van onderdrukking van de bonte, alledaagse beeldcultuur, van lelijkheid en banaliteit. Een intellectuele bijdrage tot de architectuur zoals de Japanse zentuinen dat waren voor de tuinarchitectuur.


Het ‘minimalisme’ van Pawson is echter niet verkeerd te begrijpen. Het is een ascetische vorm van onderdrukking van de bonte, alledaagse beeldcultuur, van lelijkheid en banaliteit. Een intellectuele bijdrage tot de architectuur zoals de Japanse zentuinen dat waren voor de tuinarchitectuur. ©jens weber, munich
De werkwijze is eerder maximalistisch. De eenvoud zeer complex. Het is de vrucht van exactheid, beheersing, extreem precieze detaillering en vakmanschap. Het neemt afstand van zichtbare rijkdom als storende ruis om een intens cultureel raffinement en innerlijke rijkdom in de plaats te stellen.

De voordracht is omkaderd door een tentoonstelling in het foyer onder de titel ‘Minimal’, waarin naast een gasttentoonstelling van Pawson, ook werk te zien is van het Bulo design team, Ann Demeulemeester, John Mecibah, Fabiaan en Maarten Van Severen, bOb van Reeth en anderen.