Als je deze strook ziet is het best mogelijk dat onze website niet optimaal functioneert of zelfs niet werkt bij bepaalde onderdelen. Je gebruikt best een recente versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Contact | Secretariaat
Martine Pollier
Zandstraat 324, 8200 Brugge
T +32 50 322 420
info@archipelvzw.be

John Pawson

John Pawson (°Halifax, Engeland, 1949) is een Britse architect wiens werk bekend staat om zijn minimalistische esthetiek.

Komende uit een rijke familie, werd hij opgeleid in Eton. Na een periode in de familie textiel-business vertrok Pawson naar Japan, verhuizen naar Tokyo tijdens het laatste jaar van zijn verblijf, waar hij een bezoek aan de studio van de Japanse architect en designer Shiro Kuramata. Bij zijn terugkeer naar Engeland schreef hij aan de architectuur Association in Londen, verlaat om zijn eigen praktijk te vestigen in 1981.

Pawson’s werk richt zich op manieren benaderen fundamentele problemen van de ruimte, proportie, licht en materialen. Terwijl particuliere huizen in de kern van het werk zijn gebleven, hebben de projecten een brede waaier van schalen en gebouwtypologieën overspannen, van het Sackler Crossing over het meer in de Royal Botanic Gardens, Kew, een flagship store voor Calvin Klein en de belangrijkste opdrachten voor Ian Schrager, ballet sets, jacht interieur en een nieuwe cisterciënzer klooster in Bohemen.